Ongeluk voortanden | Geld inzamelen
 
 

Ongeluk voortanden

Door een ongeluk als kind met voortanden zijn kosten neptanden erg hoog

Toen ik 8 jaar was ben ik op het school plein laten struikelen door een klasgenootje, hierbij heb ik mijn twee net gewisselde voortanden verloren, van beide tanden was nog maar minder dan 1/3 over, hier hebben ze tijdelijke vulling op gezet tot mijn gebit volgroeid was.

toen ik in 2016 eindelijk stappen kon ondernemen om mijn gebit weer in orde te krijgen hadden we een aantal opties, één daarvan was het laten trekken van de nog stukjes voortanden en dan doormiddel van een beugel en facings (kronen) het gebit weer op te knappen en te laten worden zoals het hoorde te zijn.

Toen hebben mijn ouders en ik aanvraag ingediend om te zorgen dat deze behandeling vergoed zou kunnen worden uit de basis verzekering omdat het nogal een duur grapje zou worden voor iets waar we zelf niks aan konden doen.
Dit is toen akkoord gegeven, en met de informatie en bevestiging zijn de de behandeling van start gegaan.

Na 3 jaar en beugel te hebben gehad zag mijn gebit er al wat beter uit, de stukjes voortanden en wortels zijn getrokken en de beugel heeft er voor gezorgd dat de snijtanden zo ver als mogelijk naar elkaar toe kwamen om de open ruimte (waar eerst de voortanden zaten) te sluiten.

Maar dat was nog steeds geen resultaat om blij van te worden, want voortanden zijn nou eenmaal groot en niet zo klein als snij tanden, en dan zouden mijn grotere hoektanden mijn snij tanden worden dus dan is het verschil nog groter, met andere woorden het zou er niet beter op gaan worden, toen heeft de ortho mij geadviseerd om de voorste 6 tanden aan te pakken om op die manier dus het gebit in een staat te krijgen zoals elk gebit is en hoort te zijn.

Dit zou geen probleem moeten zijn omdat het vergoed zou worden uit mijn basis.

toen de behandeling voor de 6 facings (kronen) afgerond was, was er plotseling geen spraken meer van een vergoeding voor de behandeling.
toen ben ik daar zo snel mogelijk achter aan gegaan en heb twee keer met de verzekering gesproken en ook twee keer het zelfde antwoord gehad, namelijk dat het vergoed zou worden als de tandarts dat noodzakelijk vond. en dan vonden ze want ze zeiden dat toen ik binnen kwam na de ortho het nog steeds geen goed gebit zou zijn om goed mee te kunnen leven.
Helaas heeft deze aanvraag geen impact gehad en mag de verzekering dit niet vergoeden omdat ze dit soort gevallen alleen vergoeden als er sprake is van problemen met het gebit zoals niet kunnen eten en pijn.

Het voelt gewoon krom dat ik nu moet opdraaien voor iets wat niet mijn schuld is, en als ik had geweten dat het niet vergoed zou worden had ik een ander plan gekozen, want ik ben pas 20 en zit nog op school en heb ook niet even zo maar €3400 liggen.

Ik loop nu al maanden hiermee rond, om de rekeningen te betalen, ik heb nu een betalingsplan waarbij ik 8 maanden €471,- moet betalen.

Al zou ik er maar iets uit kunnen halen via deze actie zou mij dat al enorm helpen.

Alvast bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

71 donaties
€ 1.222,00
Doel: € 3.400,00
35%