Ongeluk op oudjaarsdag 2016, Oma Guillain barre

Ongeluk op oudjaarsdag 2016, Oma Guillain barre | Geld inzamelen
 
 
Oma heeft Guillain barre en opa gat in zijn hoofd, oudjaarsdag 2016

Mijn oma wonend in Aruba heeft 16 jaar geleden de spierziekte Guillain barre gekregen, hierdoor is 1 helft van haar gezicht een beetje naar beneden gaan hangen. Zij heeft hier pillen voor gekregen en gelukkig is het helemaal over gegaan. De dokter heeft 1,5 jaar geleden gezegd dat ze mocht stoppen met haar pillen.

Op oudejaarsdag hebben mijn oma en ook mijn opa een ongeluk gehad. Mijn oma heeft een pijnaanval gehad en schreeuwde het uit van de pijn. Mijn oma is een hele sterke vrouw dus hebben ze (2 tantes en opa) besloten om voor de zekerheid de ambulance te bellen. De ambulance arriveerde en mijn opa wilde ze begroeten met ‘hier is ze, volg mij’. Terwijl hij dat wilde toen is hij gestruikeld en met zijn hoofd op de grond gevallen, de grond die ze hebben is van grint en stukjes beton, waardoor er een gat aan de zijkant van zijn hoofd is ontstaan. Terwijl 1 ambulance broeder bij hem bleef heeft de andere nog een ambulance gebeld voor mijn opa. Beide mochten ze gelukkig diezelfde dag naar huis.

En met opa gaat nu gelukkig alles goed ondanks een zware hoofd. In tegendeel tot mijn oma..

Ze is naar de dokter geweest, een andere huisarts omdat haar huisarts dicht was. Hij heeft pillen voorgeschreven en fysiotherapie. Ook heeft hij erbij verteld dat ze NOOIT heeft mogen stoppen met de pillen. De pijn bleef doorgaan en werd als maar erger, ze is teruggegaan naar de huisarts en hij heeft morfine voorgeschreven voor de pijn. Deze mag ze alleen gebruiken als de pijn echt te erg wordt. Hij kon concluderen dat de spierziekte Guillain barre is teruggekomen. Einde van de maand (eind januari) heeft ze pas een afspraak bij de neuroloog. Hij kan haar door sturen naar het ziekenhuis voor enige behandeling.

In Aruba wordt er alleen gezegd dat er geen behandeling voor is, dat de pijn nooit zal weggaan. De zorg voorziening is niet zo goed in Aruba. Hierdoor wordt de hulp aan huis ook NIET vergoed. Hierdoor moeten wij (haar kinderen, mijn tantes en vader) de behandelingen en zorg betalen omdat mijn opa en oma het geld er gewoon niet voor hebben. In Nederland is er een behandeling voor Guillain barre om het te verhelpen maar in Aruba zeggen zij van niet.

Dit is voor de hele familie in Aruba maar ook voor ons in Nederland een hele schok geweest omdat zeker wij er niks aan kunnen doen dan tips geven en het aanhoren wat er gebeurd.

Mijn vraag is of u diep genoeg in uw hart kan kijken en u probeert in te leven en te ervaren hoe dit voor hun en voor ons moet voelen. Mijn OMA is u heel erg dankbaar voor een donatie en is al blij met een kleine donatie. 

Met u donotie kan het herstel voor mijn oma gaan beginnen en sneller verlopen!

https://www.spierziekten.nl/overzicht/guillain-barre-syndroom/behandeling-met-intraveneus-immuunglobuline-bij-gbs/

Alvast bedankt en als u een donatie heeft gedaan zal ik als u wilt u op de hoogte houdenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

24 donaties
€ 535,00
Doel: € 2.500,00
21%

Deze actie is gesloten.