Onderzoek en gedenkteken voor Anthon en gezin | Geld inzamelen
 
 

Onderzoek en gedenkteken voor Anthon en gezin

Wij doen deze doneeractie voor iedereen die Anthon en zijn gezin een warm hart toedraagt ️

Wie kent hem niet onze zwaan Anthon. Al meer dan 22 jaar zwom hij er rond met zijn partner. En elk jaar was er een nest, met dit jaar zeven jongen. Het ging goed met het gezin tot ze allemaal begin deze maand ziek werden waardoor er al 3 jongen waren overleden. Vader, moeder en de 3 overgebleven jongen werden opgevangen door vogelopvang De Wulp. 'Ze hadden symptomen van botulismevergiftiging.

In de opvang ging het weer goed met de zwanenfamilie. Ze knapten op en afgelopen dinsdag zijn ze weer vrijgelaten op de plek waar ze gevangen waren. Vol energie zochten de zwanen het water weer op.

Maar daarna ging het mis. Buurtbewoners zagen een paar dagen later 1 van de drie jonge zwanen dood in het gras liggen, 1 was er vermist en de ander lag hulpeloos op de kant. Deze is vrijdagochtend opgehaald door de Wulp maar helaas daar toch ook overleden.

Ook de twee volwassen zwanen waren vervolgens spoorloos.. Na een zoektocht werd vader Anthon gevonden, dood in het water. Waar de moeder was, wist niemand. Maar zij blijkt die middag al te zijn op gehaald door de Dierenambulance en was gebracht naar de wildopvang in Delft waar ook zij helaas is overleden. Er is verbijstering in de buurt en sommige bewoners zijn ontroostbaar. 

Wij als buurtbewoners willen weten hoe het mogelijk is dat de hele zwanenfamilie zo plotseling is overleden.

Daarom willen wij via deze weg geld inzamelen voor onderzoek, en een mooi gedenkplekje.

Hier onder even een update van de stand van zaken wat er gedaan wordt in de wijk en wat er nodig is aan onderzoek.

 

 

➡️ Vraag op onderzoek Anthon:

DWHC doen niet zoveel. Beloven veel, maar geen resultaten. Hebben ook weinig budget, doen moeilijk en is voor de Wulp ook te ver om de dode zwanen te brengen. 

Ze hebben een eigen zeer betrokken dierenarts en daar is moeder en een jong. Deze dierenarts is er thuis in haar eigen tijd mee bezig. Zij is ze aan het onderzoeken. Van moeder heeft ze gisteren

Dierenarts van de Wulp vraagt
95 euro per dier, ze gaat straks de jonge zwaan doen. Gisteren heeft ze moeder gedaan en materiaal verzameld voor toxicologie.

De andere twee gaan misschien maandag naar Utrecht voor onderzoek, maar als vandaag uit de kleine zwaan dezelfde uitkomst komt, is utrecht lijkt niet nodig. Dan kunnen ze net zo goed rechtsstreeks organen opsturen

➡️ Maandag gaat Delfland uitgebreider onderzoeken. De Wulp heeft ze ook op het hart gedrukt vooral de bodem te onderzoeken en verder te kijken dan normaal standaard onderzoeken. 

De zwanen die naar de dierenarts in Brielle en naar Utrecht gaan komen allemaal terug naar de Wulp. 

Per autopsie gemiddeld kosten van 130 euro... De inzamelingsactie is gestart, loopt mooi en denkt hopelijk de kosten 💪❤️

➡️ Eventuele crematie gezin:
De Wulp weet dat de dierenambulance de Wijs en eigen crematorium heeft. Ze wil proberen of ze voor ons hierin kan betekenen. Ze gaat in ieder geval gaat uiterste best doen.

Mocht dit lukken dan kunnen we ze hier uitstrooien, zo niet dan krijgen we in ieder geval de ringen terug. Deze kunnen we verwerken in een gedenkteken. 

➡️Judith heeft DWHC aangeschreven. Niet geschoten is altijd mis...

➡️ de wijkberheerder Ypenburg-Leidschenveen om hulp gevraagd. Ook hij kent Anthon en gezin en wil altijd meedenken en helpen. Tevens heb ik hem gevraagd of hij iets kan betekenen wat betreft het gedenkteken. Daar zullen we toestemming voor moeten krijgen van de gemeente. 

➡️ de algemene waterschapspartij Nederland aangeschreven en ook hen om hulp/advies gevraagd. 

➡️ Verder is Jolanda bezig met Delfland en komen zij maandag verder onderzoeken.

➡️ Er is vandaag een dode vis op de A Fokkersingel gevonden en een dode gans op de Bleriotlaan. De gans wordt als het goed is naar de Wulp gebracht en meegenomen in het onderzoek. 

➡️ Annemieke stelde voor om te flyeren en de buurt te informeren en op te roepen dode dieren te melden. Gezien de zieke hond kunnen er ook andere dieren ziek worden of komen te overlijden. Denk aan katten die van dode of zieke dieren eten en honden die in het water zwemmen. Tevens de dierenartsen in de wijk inlichten. 

➡️ De wijk laat zien begaan te zijn. Er is al een mooi bedrag bijeen gespaard. Maar we gaan door👊

➡️ We hopen en gedenkteken te mogen plaatsen bij het nest. José kwam met het voorstel van een magnolia en Annemiek wilde haar creatieve brein laten gaan over iets moois waarin hun ringen worden verwerkt. 

Tot zover onze informatie

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

100 donaties
€ 1.082,00
Doel: € 1.500,00
72%