Onderzoek Clusterhoofdpijn!

Onderzoek Clusterhoofdpijn! | Geld inzamelen
 
 
5 mijl hardlopen voor stichting beat the beast

Hallo allemaal!

Zoals velen van jullie wellicht weten is er clusterhoofdpijn vastgesteld bij mijn vader, Herman Beltman en ook wel Boetje.

19 april loop ik in Hoogeveen, tijdens de Cascaderun, 5 mijl hard om geld in te zamelen ter bevordering van onderzoek naar clusterhoofdpijn. Dit is een actie vanuit stichting Beat the Beast. Hopelijk kan er dan een oplossing gevonden worden voor deze verschrikkelijke ziekte, waar mensen vaak geen uitweg zien.

Wat is Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn (ch) is een neurologische aandoening die zich uit in extreme pijn aan één kant van het hoofd. De pijn kent vrijwel geen gradaties en is nagenoeg onhoudbaar. Reguliere pijnstillers die oraal worden ingenomen hebben weinig (tot geen) effect. In medische rapporten wordt clusterhoofdpijn aangemerkt als het meest pijnlijke syndroom waar een mens aan kan lijden. Een vergelijkbaar gevoel is het gevoel van een brandende ijspriem die herhaaldelijk in, achter of boven het oog gestoken wordt. Er zijn gevallen bekend waarbij het lijden dusdanig onverdraaglijk was, dat de patiënt geen andere uitweg meer zag dan (een poging tot) zelfmoord. Om die reden wordt CH ook wel Suicide Headache, oftewel zelfmoordhoofdpijn genoemd.

Stichting Beat the Beast zet zich in voor mensen die te kampen hebben met deze heftige ziekte en organiseert acties om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
70 donaties
€ 1.321,00