onderwijs voor jelle

onderwijs voor jelle | Geld inzamelen
 
 

UPDATE !!!

Afgewezen op Prisma Onderwijs 

Nieuwe aanmeld poging bij opstap kan pas na inventarisatie / overleg van partijen die daar overgaan....wachten dus.

Ingeschreven op een zorgboerderij met de mogelijkheid tot klein gedeelte onderwijs, wachtlijst !

De huidige school van inschrijving heeft laten weten dat er aanvraag is ingediend voor een overbruggings arrangement. Dat wil zeggen dat we, wanneer het samenwerkingsverband dit goedkeurd, Gedeeltelijk ontzien gaan worden in de kosten. ALS dat goedgekeurd word zal dat voor het nieuwe jaar pas zijn.

Ondertussen nog steeds thuis en hoge kosten voor de juf aan huis......

We zien dat jelle echt hunkerd naar leren, vriendjes en gewoon naar school gaan zoals ieder ander kind.

We zien ook dat het thuis onderwijs hem weer vertrouwen leert krijgen in zichzelf, ik mag zijn wie ik ben. Na alle klappen die hij heeft gekregen van het onderwijs is dat een enorme groei.

Hij heeft digitaal leren klokkijken, de provincies van nederland leren benoemen en herkennen incl sommige hoofdsteden. Hij vraagt om keer sommen, en probeerd briefjes te schrijven. 

Het is zwaar en op sommige momenten staan de tranen nader dan het lachen bij zowel jelle als bij mama. Tot de tijd dat er ergens een plekje is voor jelle moeten we door. Niets doen is geen optie!!

Iedere donatie is heel erg welkom 

De mama van Jelle ❤️

 

 

 

Hallo lieve mensen

Jelle zit al een aantal weken thuis!

Met jelle, onze zoon van 10, ging het niet zo lekker op school. Hij viel steeds vaker buiten de boot en kon niet meer mee met leeftijdsgenoten. Er wordt een tlv aangevraagd. Door dat de wachtlijsten heeel erg lang zijn zit jelle inmiddels al een aantal weken thuis. Ontvangt jelle dus ook geen onderwijs. De zorgplicht van een school gaat nu eenmaal niet erg ver. De jeugd wet voorziet geen gelden voor tijdelijk thuis onderwijs. De prognose voor een zorgboerderij of dergelijke is volgende jaar eer dat dat plek is. En tot de tijd van toekennen tlv, wordt er vanuit gemeente of regering geen subsidie gegeven voor thuis onderwijs. Helaas is de jeugdzorg echt zo slecht als wat je altijd hoort.

Een PGB aanvragen heeft geen zin omdat je daar alleen maar zorg mee mag inkopen en geen onderwijs.

De leerplicht heeft in dit alles geen zeggenschap meer omdat er een tlv aanvraag loopt

 

Nu het goede nieuws, Wij vonden een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in dit soort zaken en zij hebben plek voor jelle...om hem, op eigen niveau, thuis, onderwijs te verschaffen zolang hij thuis zit. Maar ja dat kost een heleboel geld.

Wel 480, - per week.

Jelle verdient tussentijds ook gewoon onderwijs. Door zijn beperkingen zoals autisme en hechtingsproblematiek is het niet haalbaar hem zelf les te geven en tegelijkertijd zijn moeder te zijn, dit is voor jelle moeilijk te begrijpen en niet haalbaar. Dat heeft de corona tijd ons wel duidelijk gemaakt.

Dus proberen we met deze actie tijdelijk thuis onderwijs te bekostigen voor jelle.

Want ieder kind heeft recht op onderwijs van een echte juf of meester.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 190,00
Doel: € 6.000,00
3%