Ondersteuning voor premaster studenten in Suriname

Ondersteuning voor premaster studenten in Suriname | Geld inzamelen
 
 
Stichting Stomix helpt Surinaamse studenten aan een mastertitel via Nederlands onderwijs

Afgestudeerde bachelorstudenten kunnen een hoogwaardige universitaire opleiding uit Nederland doen en dat geheel in Suriname volgen en afronden.

Inmiddels hebben wij al een groot aantal Surinamers geholpen om in te stromen bij een Nederlandse universiteit. De instroom voor een bacheloropleiding gaat zonder veel problemen en deze studenten worden binnen ons eigen studiecentrum BLOOMentuin gefacliteerd en begeleid.

Naast de vele bacheloropleidingen, zijn er ook personen die aan een Surinams institutt een bachelordiploma hebben behaald. In de meeste gevallen betreft dit een bachelor op HBO niveau. Deze afgestudeerden kunnen instromen bij een masteropleiding. Echter zij zullen dan allereerst een premaster moeten volgen, zodat zij daarmee qua kennis en competenties op een WO-niveau worden gebracht.

Dergelijke premasteropleidingen zijn echter voor Surinaamse begrippen relatief kostbaar. Met een gemiddeld inkomen in Suriname van € 300,- per maand is een investering in de premasteropleding van minimaal € 1000,- dan vaak niet haalbaar.

Wij, van onze stichting vinden echter dat iedereen die ambitie heeft om een universitaire opleiding af te ronden, het recht heeft om dat, al of niet met steun van derden, te kunnen doen. Daarom dragen wij uit een eigen fonds soms een bedrag bij, zodat ook met studenten met een onvoldoende eigen budget, ook de premaster kunnen volgen, waarna ze kunnen doorstromen naar een masteropleiding. Voor masteropleidingen zijn er dan weer voldoende faciliteiten om ook daarvoor het collegegeld haalbaar te laten zijn.

Recent hebben wij met een crowdfunding actie ervaren, dat er voldoende mensen zijn, die met een kleine donatie aan ons fonds het aanschaffen van een smartboard mogelijk hebben gemaakt. Deze mensen willen wij bij deze nogmaals, mede namens onze 200 studenten, onze dank overbrengen. Door deze positieve ervaring verwachten wij, dat ook deze crowdfunding actie ons gaat helpen de dromen van een aantal Surinaamse studenten wederom uit te laten komen.

 

Namens al deze studenten, danken wij u bij voorbaat voor het in ons gestelde vertrouwen en een eventuele bijdrage aan ons studiefonds.

 

Hartelijke groet uit Suriname,

 

drs. Bert Schreuders, AC, CT/HRDC, PhD candidate

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 85,00
Doel: € 5.000,00
1%