ondanks dementie samen blijven wonen met partner !

ondanks dementie samen blijven wonen met partner ! | Geld inzamelen
 
 
kleinschalig wonen voor dementerende ouderen, samen blijven wonen met partner onder 1 dak!

voor mijn project kleinschalig wonen heb ik een prachtig pand gevonden, waarvoor er een stuk opstartkapitaal nodig is, wat ik net tekort kom.

Ik wil de dementerende oudere het gevoel kunnen geven van wonen in hun eigen huis, ook al is dit in groepsverband. Hun een huiselijke en herkenbare omgeving geven waar ze zich op hun gemak voelen, vertrouwd, en naar omstandigheden een plezierig oude dag kunnen geven, waar voldoende ruimte is, een ongedwongen sfeer heerst en waar vooral persoonlijke aandacht gegeven kan worden. Proberen hun leven voort te kunnen zetten in een huis waar de eigen leefsituatie zoveel mogelijk kan worden nagestreefd.  Ik wil samen met collega’s/personeel het optimale welzijn, comfort en het welbevinden van de dementerende oudere centraal te stellen. Zij zijn het middelpunt en zoveel mogelijk hun eigen regie kunnen houden. Dit wil ik realiseren mbv de familie of contactpersonen, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele hulpverleners.

 Je kunt de dementerende oudere dan belevingsgerichte zorg bieden, kijken hoe de dementerende oudere de zorg ervaart en hoe die er betekenis aan geeft. Verplaats je in de dementerende oudere. Let ook altijd op uiterlijk, de waardigheid en respect van de bewoner.

De vertrouwelijke huiselijke sfeer, toegewijde waarde en aanwezigheid van professionele zorgverleners, die dag en nacht aanwezig zijn, biedt hen veiligheid en zorgt tevens dat de dementerende oudere ook niet vereenzaamd.

De familie/ contactpersonen zijn erg belangrijk, zij weten hoe de dementerende oudere is en hoe deze was in zijn of haar leven. Samen passende zorg en begeleiding bieden, hun betrekken bij de dementerende oudere, de familie is de bron van informatie en inspiratie. Wij zorgen dat zij zich ook welkom en gewaardeerd voelen. We zullen dan ook familie vragen om een levensverhaal te maken over hun familielid.

Doordat er in het gebouw ook appartementen worden gerealiseerd, wil ik de partner van de dementerende oudere de mogelijkheid bieden om samen hier te komen wonen. Heel veel mensen ervaren het als erg spijtig en ongelukkig zijn, doordat de ene partner naar een verpleeghuis moet en de ander eenzaam achterblijft. Op deze manier is de mogelijkheid er om mee te verhuizen. Men kan zelf beslissen om aanwezig te zijn in de gezamenlijke huiskamer, of alleen in appartement te blijven, om mee te helpen, of liever de rust zoekt. 

In het gebouw zullen 5 appartementen aanwezig zijn en 10 eenpersoonsslaap-zitkamers. Er zal een logeerkamer komen voor eventueel bezoek, die of van over ver komt, of uit nood zal blijven overnachten. Alle kamers hebben een eigen sanitaire ruimte bij hun kamer. Kamers mogen door hunzelf ingericht worden. Het wonen zal gaan door middel van huren, de zorg zal betaald worden vanuit het PGB. Via de zorgverzekeraar. Ook een gezamelijke ruimte zal aanwezig zijn..

 

Het gebouw zit op een ideale plek, aan de rand van een dorp, veel recreatie mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Ook voor bootjes is er een aanlegsteiger.. uitwijk mogelijkheden naar het dorp zelf of richting autoweg naar grotere steden. Mooie omgeving, veel ruimte op het terrein.

Alle voorzieningen die nodig zijn, oa voor de brandveiligheid zijn allemaal aanwezig en in gebruik. De lampen in de gangen gaan aan als je in de ruimte komt, allemaal automatisch, traplift is aanwezig, enz.

 

Op deze manier hoop ik te kunnen realiseren dat niet alleen de dementerende oudere zich thuis voelt maar ook hun familie, de mensen uit de buurt en de vele fietsers en wandelaars. Gezamenlijk kun je veel bereiken en staan we sterk.

De visie is duidelijk; wonen, leven en genieten, ook samen met partner, op hun eigen manier.

 Ik ben er van overtuigd dat dit project en de formule samen met partner blijven wonen, zeker zal slagen en de toekomst zal zijn. Mijn ervaringen die ik heb, werkzaam zijn in de zorg, in verpleeghuis, zie ik dat de kwaliteit van zorg  te wensen over laat en dementerende ouderen eenzaam en veel onrust met zich mee brengt, het gemis van partner en de leefplezier.. Met dit project kan ik het leefplezier, mijn visie in uitvoer brengen. Alleen het kleine laatste stukje financieen kom ik tekort.

 Als tegenprestatie zal ik gaan kijken de sponsor terug te betalen in te overleggen tijdsbestek !

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

5 donaties
€ 90,00
Doel: € 200.000,00
0%

Deze actie is gesloten.