Geld inzamelen | Olieramp in de Nieuwe Waterweg
 
 

Olieramp in de Nieuwe Waterweg

Ruim 1000 zwanen, plus andere watervogels zijn slachtoffer geworden van een oliedrama .

Wij zijn Dierenambulance West Nederland. Ons werkgebied is Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland, een gedeelte van het Westland, de oevers van de Nieuwe Waterweg en de kust.
In de Rotterdamse haven heeft zich een olieramp voltrokken. Vanaf zondag 24 juni 2018 zij wij bezig met het redden van ruim 1000 zwanen en andere watervogels uit de Nieuwe Waterweg en de diverse havens. Dit doen wij met veel collega-dierenambulance-organisaties. Omdat wij plaatselijk bekend zijn, verrichten wij ook veel coördinatiewerkzaamheden.

Door deze werkzaamheden, met drie ambulances, zijn wij door onze voorraad handschoenen, veiligheidsbrillen, mondkapjes en wegwerpoverallen heen. Door verontreiniging met stookolie, zullen we diverse materialen, zoals bedrijfskleding, zwanentassen, lakens en handdoeken weg moeten doen. In de hectiek zijn kostbare materialen, zoals zwanenvangstokken, vangnetten en waadpakken zoek geraakt.

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers, inclusief de bestuursleden. Wij ontvangen geen subsidie en zijn geheel afhankelijk van giften. Daarom willen wij via deze weg geld inzamelen om al onze materialen weer op orde te krijgen. De ramp is voorlopig nog niet voorbij. Er is nog veel werk te verzetten. En wij willen weer klaar staan om bij een volgende ramp de dieren in nood bij te kunnen staan.

Kijk ook eens naar onze website www.dierennoodhulpwestnederland.nl!

WIE HELPT ONS?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

28 donaties
€ 470,00
Doel: € 2.000,00
23% / 15 dagen te gaan