Olieramp in de Nieuwe Waterweg

Olieramp in de Nieuwe Waterweg | Geld inzamelen
 
 
Ruim 1000 zwanen, plus andere watervogels zijn slachtoffer geworden van een oliedrama .

Wij zijn Dierenambulance West Nederland. Ons werkgebied is Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland, een gedeelte van het Westland, de oevers van de Nieuwe Waterweg en de kust.
In de Rotterdamse haven heeft zich op 23 juni 2018 een olieramp voltrokken. Vanaf zondag 24 juni 2018 zij wij bezig geweest met het redden van ruim 1000 zwanen en andere watervogels uit de Nieuwe Waterweg en de diverse havens. Dit hebben wij met veel collega-dierenambulance-organisaties volbracht. Omdat wij plaatselijk bekend zijn, hebben wij ook veel coördinatiewerkzaamheden verricht.

Door deze werkzaamheden, met drie ambulances, zijn wij door onze voorraad handschoenen, veiligheidsbrillen, mondkapjes en wegwerpoverallen heen. Door verontreiniging met stookolie, hebben we diverse materialen, zoals bedrijfskleding, zwanentassen, lakens en handdoeken weg moeten doen. In de hectiek zijn kostbare materialen, zoals zwanenvangstokken, vangnetten en waadpakken zoek geraakt.

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers, inclusief de bestuursleden. Wij ontvangen geen subsidie en zijn geheel afhankelijk van giften. Daarom willen wij via deze weg geld inzamelen om al onze materialen weer op orde te krijgen. Wij willen weer zo snel mogelijk klaar staan om bij een volgende ramp de dieren in nood bij te kunnen staan.

Kijk ook eens naar onze website www.dierennoodhulpwestnederland.nl!

WIE HELPT ONS?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 470,00
Doel: € 2.000,00
23%

Deze actie is gesloten.