Notre Dame steunt Malawi na Cycloon Freddy

Notre Dame steunt Malawi na Cycloon Freddy | Geld inzamelen
 
 

Leerlingen van de Notre Dame HAVO zijn begin maart twee weken gastvrij ontvangen in Malawi. Aan het einde van de reis werd de impact van cycloon Freddy duidelijk met meer dan 100 dodelijk slachtoffers, modderstromen, verwoeste huizen etc. Ook bij de mensen die onze kinderen gastvrij hebben ontvangen. Graag willen wij hen helpen om hun dagelijkse leven weer op de rit te krijgen met een donatie actie. Samen met school, ouders en kinderen zal worden bekeken hoe we het geld effectief kunnen inzetten.

Gerico de Vries
03-04-2023

Inmiddels hebben we een eerste update vanuit Malawi ontvangen over de schade die daar is opgelopen. Van de Destinity Girls (onze groep lokale contactpersonen) hebben we vernomen dat hun huisjes flink zijn beschadigd en dat de oogst dreigt te mislukken, omdat de mais te lang in de zeer natte grond staat en plat is geslagen door de regen en wind. Olivia (één van de contactpersonen) huisvest nu drie gezinnen in haar huis, terwijl haar huis ook flink is beschadigd. De andere gezinnen die zij huisvest hebben helemaal geen huis meer. Deze mensen helpen elkaar door dik en dun en daar doen wij ook aan mee! Bekijk de foto's: https://flic.kr/ps/41Yz2R

Met het bedrag dat we ophalen proberen we zoveel mogelijk mensen lokaal te steunen. Er is via de Destiny Girls een lokale bekende aannemer ingezet om de schade op te nemen en een inschatting te krijgen van de benodigde materialen en kosten. We hopen de mensen snel weer een dak voor het hoofd te kunnen bieden.


105 donaties
€ 4.163,00

Deze actie is gesloten.