No Plastic Lek

No Plastic Lek | Geld inzamelen
 
 

No Plastic Lek

Nederland is een rivierenland. Rijn, Lek, Waal, IJssel, Maas en Schelde vormen ons landschap. Via deze rivieren stroomt ook veel water uit West Europa via ons land in de Noordzee. 

De rivieren hebben meer ruimte gekregen om de steeds frequentere hoge rivierafvoeren te kunnen verwerken. Helaas komt er ook veel afval mee en dit blijft op de oevers achter in het “afvoerputje van West Europa”.  

No PLastic Runner en Schone Rivieren hebben daarom besloten de handen ineen te slaan en aandacht te vragen voor dit probleem. Op 16 september, World Clean Up Day, gaat No Plastic Runner 63 kilometer langs de hele Lek lopen om aandacht te vragen voor schonere rivieren onder het motto: No Plastic Lek

Burgemeesters en wethouders van gemeentes aan de Lek worden uitgenodigd om acte de précense te geven voor een gesprek, het No Plastic Lek convenant te tekenen en een stuk mee te lopen langs de boorden van de prachtige Lek.

Om ons doel te bereiken, het vervuilen van rivieren tegen te gaan, is uiteraard geld nodig en via deze link kun je ons te steunen. Een stuk(je) meelopen met de No Plastic Runner? Heel graag en je kunt zolang meelopen als je wil:-). 

Jullie donaties gaan we gebruiken voor opruimacties en onderzoek langs de Lek.

Alvast bedankt voor het steunen van onze actie namens No Plastic Runner, Schone Rivieren en World Clean Up Day.

Samen kunnen we meer aandacht vragen voor aanpak van zwerfafval en een Schone Lek.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

53 donaties
€ 1.270,00
Doel: € 1.000,00
127%