Nieuwe Zeehonden Opvang

Nieuwe Zeehonden Opvang | Geld inzamelen
 
 
Steun de Zeehonden Opvang Terschelling

Zeehonden Opvang Terschelling

In Zeehonden Opvang Terschelling (Z.O.T.) worden hulpbehoevende zeehonden met liefde en compassie verzorgd. De verzorging is er op gericht hun conditie en gezondheid zodanig te verbeteren dat ze weer snel met goede overlevingskansen terug naar zee kunnen. In het geval medische zorg noodzakelijk is, worden ze doorgestuurd naar een daarvoor door de overheid aangestelde instelling voor medische verzorging.

Rond Terschelling komen veel zeehonden in problemen; ze raken verstrikt in netten of plastic touwen. En baby-zeehonden (huilers) raken door harde storm hun moeder kwijt en zijn dan ten dode opgeschreven. Met name voor deze huilers is de Z.O.T. opgericht, zodat ze niet onnodig gestrest een lang en kostbaar transport moeten ondergaan in een afgesloten mand.

In december 2016 kreeg Z.O.T. een tijdelijke opvang op een stukje weiland van de gemeente Terschelling met een vergunning tot uiterlijk juni 2019. In 2017 is de tijdelijke opvang in een paar containers gerealiseerd met behulp van vrijwilligers, lokale bedrijven en vele donateurs. Tegelijkertijd zijn worden er zowel eilanders als mensen van het vaste land opgeleid tot verzorger van zeehonden. Tijdens de start zijn de eerste 4 zeehonden verzorgd; gezond en op gewicht zijn ze weer terug in de natuur gebracht.

Omdat de opvang tijdelijk is en de containers niet voldoende capaciteit hebben om meer zeehonden in nood op te vangen, zijn we heel hard bezig met het inzamelen van geld om  een nieuwe, definitieve opvang te kunnen bouwen. Om dit te realiseren is mede een “baksteen-actie “ gestart, waarmee u met het symbolische bedrag van € 10,- een baksteen koopt voor de bouw van de definitieve opvang. Hiervoor heeft de Z.O.T. zo'n 25.000 bakstenen nodig. U kunt ons steunen door (symbolisch) een of meerdere bakstenen te kopen, maar met elke andere donatie -groot of klein- zouden wij zeer tevreden zijn.

 

Verdere informatie is te vinden op:
website: www.zeehondenopvang.nl
Facebook: www.facebook.com/zeehondenopvang Terschelling


Wil je graag helpen met het verzorgen van zeehonden en deel uitmaken van ons enthousiaste team van vrijwilligers, neem dan contact met ons op via: info@zeehondenopvang.nl

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

7 donaties
€ 160,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.