Nieuwe start na orkaan Irma en Maria

Nieuwe start na orkaan Irma en Maria | Geld inzamelen
 
 
Na verwoestende orkanen Irma en Maria met lege handen

Update 17 november 2017

Wij zijn inmiddels 10 weken verder na het bezoek van Irma en tijd voor een update.

Het waren zware weken, maar iedere dag een stapje vooruit met onze nieuwe start in het vooruitzicht.
Het eiland krabbelt langzaam weer overeind, hoewel er nog veel mensen zonder dak zitten...
Er gaan steeds meer winkels  en restaurants open. Helaas zijn er ook nog diverse dicht en gaan niet meer open, of zijn gewoon helemaal door Irma meegenomen.
In deze periode zijn de ondernemers normaal gesproken erg druk met voorbereiden van het hoogseizoen, het schijnt dat begin december het eerste cruiseschip gaat komen. Hoogseizoen betekent o.a.  gemiddeld vier schepen per dag (er zijn dagen met 7 cruiseschepen....).
Dit wordt nog een zware tijd voor St Maarten. Er zijn al zoveel mensen zonder werk .
Wij zijn Lucky! Wij hebben de kans om een nieuwe start te maken op Dominica!
Dit geheel dankzij lieve mensen om ons heen die ons steunen en met ons meeleven, zonder deze steun was het echt niet mogelijk geweest en we hebben geen idee wat het was geworden, wil er ook niet aan denken...
Nu het goede nieuws: morgen 18 november vertrekken wij naar Dominica!!
Wij vliegen om 3.30pm met onze lieve 5 katten! Dit op zich is al een avontuur!
Wij hebben er enorm veel zin in en verlangen naar deze uitdaging.
Diverse dozen staan nu gepakt en worden morgen verscheept  vanuit Marigot naar Portsmouth.
Het huis in Dominica waar wij kunnen wonen heeft geen schade, lucky we!
Er is veel werk te doen op Dominica maar voor ons voelt het positief. Werken aan een nieuwe toekomst!

Mochten jullie ooit in de buurt komen... jullie zijn van harte welkom!

Dank  lieve mensen !!  Veel dank!

Ruud & Trudy
Tinka, Misha, Angel & Rambo en FluffyEven een update vanuit St Maarten...

Ten eerste willen wij alle donateurs hartelijk bedanken voor de donatie!
Dit geeft ons veel steun en kracht!! Super veel dank!!

Wij zijn al weer bijna 2 weken verder en iedere dag maken we vorderingen!
Inmiddels hebben wij stromend water , electriciteit (en internet) is redelijk stabiel !
Telefoon aansluiting werkt nog niet aangezien er diverse masten verdwenen zijn.
Water koken wij en halen wij extra door de filterkan en dat gaat goed.

En... geld kunnen pinnen.. wat een luxe om naar de supermarkt te kunnen, maakt ons niet uit dat het aanbod niet groot is, wij zijn niet veel meer gewend, dit is voor ons een luxe.
Het geeft ons weer energy na een heftig "Irma dieet"...
Dank je lieve mensen, stap voor stap komen we verder...jullie support doet ons goed!

Onze to do list bestaat uit b.v. Irma resten (veel glas) buiten opruimen, repareren van waterleiding, electrische aansluitingen.
Klanten bezoeken zodat wij goed contact houden en zo goed mogelijk helpen en hopen dat ze in later stadium weer kunnen betalen.
Tussendoor voorbereidingen treffen voor onze verhuizing naar Dominica en de nodige papieren binnenhalen . Dit kost veel tijd want bij instanties zoals Government, Gezondheidsinstellingen, Bank.. sta je minstens 2 uur in de rij. Langzamerhand gaan er meer locaties open.

Onze vrienden op Dominica zijn OK
Wij hebben vernomen dat het huis waar wij kunnen wonen intact is gebleven, daar zijn wij natuurlijk super blij mee, dat geeft ons moed.
Er is stromend water maar nog geen electriciteit. Zodra er electriciteit is bij het huis en... zodra Winair vliegmaatschappij weer mag vliegen op Dominica kunnen we daadwerkelijk "vertrekken" en beginnen met onze nieuwe start!
Iedere dag een stukje verder in de goeie richting!

Er wordt enorm hard gewerkt om St Maarten en Dominica weer "schoon" te maken.
Je ziet bergen vuil verzameld, niet te beschrijven!!
Deze dagen zijn de militairen ook in onze omgeving aan het opruimen, wat een teamwork!!! Onze complimenten aan alle hulptroepen uit Nederland. En dat met die hitte hier!!

Petje af voor onze donateurs en alle hulptroepen!!

DANK JE WEL lieve mensen!

Na verwoestende orkanen Irma en Maria met lege handen

Wij zijn Ruud Stomps en Trudy Stomps-Bos. Wij wonen sinds 2009 op Sint Maarten, samen met onze 5 katten. Op het moment dat orkaan Irma ons mooie eiland volledig verwoestte, waren we volop bezig om onze overstap naar Dominica voor te bereiden. Twee weken later werd Dominica getroffen door Maria. Een ramp voor de bewoners, maar ook voor onze eigen plannen en toekomstdroom.

Onze business op St Maarten heeft voor 70% te maken met toerisme. Onze klanten zijn zwaar getroffen en zullen voorlopig niet in staat zijn onze rekeningen te betalen. Door onze diensten voorlopig onbetaald te blijven aanbieden willen we hen helpen het toerisme weer op gang te brengen en daarmee ons aandeel te leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten.

Dit betekent wel dat onze inkomsten grotendeels zullen stilvallen, voor onszelf uiteraard een enorm probleem.

Ons doel op Dominica (niet te verwarren met Dominicaanse Republiek) is het opzetten van een Mega Web-Portaal. Hiermee willen we vakanties naar Dominica promoten, zodat dit eiland onder de aandacht komt van Europa en Amerika. De contacten met Discover Dominica Authority waren al gelegd.

Dominica is een eiland met een prachtige natuur en misschien wel de mooiste hiking-trails ter wereld. Diverse gasthuizen worden beheerd door Nederlanders die de schoonheid van dit eiland ook hebben ontdekt. Het Portaal zal dan ook ruimte bieden aan beheerders van kleine gasthuizen om hier (kosteloos) hun huisjes te verhuren aan toeristen. Een mega-klus waarbij we inmiddels al samenwerken met lokale tourbegeleiders om alles in kaart te brengen. Orkaan Maria heeft dit proces misschien wel tegengewerkt, maar zeker niet beëindigd.

We willen heel graag ons project in Dominica kunnen voortzetten. Daarmee kunnen wij in ons eigen levensonderhoud voorzien én helpen wij de kleine lokale ondernemers met het genereren van een inkomen. Zo dragen wij bij aan de wederopbouw van Dominica.

Hier hebben wij geld voor nodig, geld dat we niet hebben omdat ons maandelijks inkomen grotendeels is weggevallen.

We hopen daarom met deze crowdfunding-actie geld in te kunnen zamelen om komende tijd in onze eerste levensbehoeften te kunnen voorzien én een nieuwe PC te kunnen kopen om de laptops te vervangen die Irma en Maria niet hebben overleefd.

Er zijn ook flinke kosten gemoeid met het regelen van de juiste papieren voor de overtocht van onze 5 katten. Wij laten ze absoluut niet achter op Sint Maarten, ze gaan met ons mee naar Dominica.

We zijn enorm blij en dankbaar voor elke euro die gedoneerd wordt. Willen jullie ons helpen?

www.godominica.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

25 donaties
€ 1.515,00

Deze actie is gesloten.