Nieuwe reddingsboot Maastrichtse Reddingsbrigade

Nieuwe reddingsboot Maastrichtse Reddingsbrigade | Geld inzamelen
 
 
Aanschaf van een nieuwe reddingsboot noodzakelijk na afschaffen van subsidie.

Jarenlang heeft de Maastrichtse Reddingsbrigade deel uitgemaakt van de Nationale Reddingsvloot. Wij hadden hiervoor een boot in bruikleen en een ploeg van getrainde vrijwilligers paraat staan welke bij overstromingen en (grotere) waterongevallen ingezet konden worden. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft helaas besloten dat de brandweer deze taak ook prima kan vervullen en inzet van de reddingsbrigade niet langer noodzakelijk is.

Dit houdt in dat de subsidiering van onze eenheid per 1 januari 2018 is komen te vervallen. Afgelopen week hebben wij, met pijn in ons hart, de Tinn-Silver (de boot welke wij in bruikleen hadden) moeten inleveren.

Aangezien de boot werd ingezet bij tal van waterevenementen in en rondom Maastricht (denk aan de IRONMAN of bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas), staan wij nu voor een groot dilemma. Met de huidige boot kan de kwaliteit en veiligheid niet meer gegarandeerd worden…

Concreet houdt dit in dat wij besloten hebben om een nieuwe reddingsboot aan te schaffen. In samenwerking met Tinnemans Scheepsbouw en Snellens Watersport hopen wij een boot te kunnen samenstellen welke voldoet aan alle eisen om de komende jaren een adequate hulpverlening te kunnen garanderen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 185,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.