Nieuwe motor voor de Cherokee

Nieuwe motor voor de Cherokee | Geld inzamelen
 
 

Wat is er aan de hand?
Onze oude trouweVolvo penta TMD22P is nu 23 jaar aan het werk, als gevolg zijn er steeds vaker storingen, ondanks de jaarlijkse onderhoudskosten van een paar duizend euro, die bovendien steeds hoger worden. De motor rookt enorm en loopt op 3 cilinders van de 4 en zo is er meer aan de hand. Een gehele revisie* is nodig om deze problemen op te lossen, maar een betere en langdurige oplossing is een nieuwe motor.

* Een motor revisie is het opknappen van alle motordelen, om zo de motor een tweede leven in te blazen. Het gehele motorblok en cilinders worden uit elkaar gehaald en alle afzonderlijke delen worden nagekeken en gereinigd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan polijsten, slijpen en borstelen. Mocht een onderdeel echt versleten zijn en niet meer kunnen worden gerepareerd, dan wordt deze vervangen. Daarna wordt alles weer in elkaar gezet en kan de motor als het goed is weer een tijdje mee.  
 
Waarom crowdfunding?
Na 2 verloren seizoenen door Corona en helaas vrijwel zonder overheidssteun (alleen zeilschepen ouder dan 50 jaar kregen overheidscompensatie), is onze buffer op. Dat wil zeggen dat we nu goed aan het opkrabbellen zijn, maar we hebben ook het reguliere onderhoud. Zoals bijvoorbeeld komende winter het vervangen van de verstaging, wat een behoorlijke investering is die we voor de veiligheid niet uit willen stellen.

De investering van een nieuwe motor is voor ons dus nu teveel, en daarom hopen we samen met onze vaste passagiers (de ‘inner’ crowd) het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.
 
De voordelen van een nieuwe motor:
– Bedrijfszeker en betrouwbaar in moeilijke omstandigheden, dus geen verloren vaardagen om storingen op te lossen.

– Een nieuwe motor voldoet aan alle nieuwe milieueisen minder brandstof verbruik en dus minder uitstoot, beter voor het Milieu!

– Lagere onderhoudskosten (de investering verdient zichzelf dus terug).

– Mooi meegenomen aan boord is dat een nieuwe motor ook minder geluid produceert.
 
Hoe de financiering in zijn werk gaat
Het minimum dat we nodig hebben is € 10.000, hiermee kan de motor gereviseerd worden. Maar ons streefbedrag is € 20.000,- want hiermee kunnen we een nieuwe motor met keerkoppeling en startpaneel inbouwen.

We vragen een minimum inleg van € 400,- (maar meer mag natuurlijk ook).

Na uw bijdrage sturen we u een overeenkomst voor de lening en deze lossen we in 5 jaar af met een rente van 5%. 
 
De reward
Naast de rente organiseren we een pizza avond in onze thuishaven Rotterdam op 12 oktober voor de ‘inner crowd’, de ‘vrienden van de Cherokee’. Als de nieuwe motor ingebouwd is, organiseren we als dank nog een borrel met alle crowdfunders, details hierover volgen nog.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

19 donaties
€ 37.500,00
Doel: € 35.000,00
107%

Deze actie is gesloten.