Nieuwe dromen voor kindslaven

Nieuwe dromen voor kindslaven | Geld inzamelen
 
 
Nieuwe dromen voor kindslaven

21 september 2019 gaan mijn dochters (14 en 15 jaar) en ik de Mont Ventoux met de fiets beklimmen. Dit doen we niet voor ons zelf, maar tegen kindslavernij in Haiti. Met het evenement Sport for others van Woord en daad hopen we een mooi bedrag te kunnen berijken om de kinderen uit Haiti te kunnen helpen.

Slavernij. Dat klinkt als iets uit een ver verleden. Maar wereldwijd leven er nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij. Een op de vier daarvan is kind.

Je kind verkopen
Voor ouders op het Haïtiaanse platteland is elke dag een worsteling. Vaak is er nauwelijks genoeg eten voor het hele gezin. Geld om aan kleding of school te besteden is er al helemaal niet. Daarom besluiten veel ouders een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Het is gebruikelijk dat rijkere Haïtiaanse families een hulp in de huishouding, een ‘Restavek’ hebben.

Als slaaf behandeld
Plattelandsouders geloven daadwerkelijk dat hun kinderen als ‘Restavek’ een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar. In de praktijk worden deze kinderen als slaaf behandeld: ze mogen niet naar school en worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt.

Nieuwe dromen
Woord en Daad vindt dat ieder kind een veilig thuis moet hebben en de kans om naar school te gaan. Samen met de Haïtiaanse organisatie Restaveks Freedom zet Woord en Daad zich in om Restaveks te bevrijden uit slavernij en ze een veilig thuis te geven. Een plaats waar ze kind kunnen zijn en naar school mogen. Een plek waar ze het verleden achter zich kunnen laten en weer kunnen dromen van een nieuwe, hoopvolle toekomst!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

8 donaties
€ 220,00
Doel: € 5.000,00
4%

Deze actie is gesloten.