Nieuwe dakpannen voor Ambachtenschuur | Geld inzamelen
 
 

Nieuwe dakpannen voor Ambachtenschuur

Het dak van de Ambachtenschuur lekt waar door de collectie in gevaar komt.

Stichting Brabants Museum Oud Oosterhout is een uniek museum voor jong en oud wat volledig door een 70 tal vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Wij nemen de bezoeker letterlijk mee terug in de tijd en laten zien hoe men leefde in de tijd tussen 1900 en 1950. Het Museum bestaat uit 3 gedeeltes: Het Miniatuurpark met 270 miniaturen. De Originele Vlaamse schuur met oude ambachten. Het Binnenmuseum, compleet ingerichte kamers, waaronder een woonkamer, een authentieke drukkerij, een burgemeesterskamer en zelfs een compleet schooltje.

Het dak van de Vlaamse schuur is poreus en lekt op diverse plaatsen en hierdoor komt de collectie in gevaar. de Vlaamse schuur is onlangs volledig her ingericht met diverse kamers waar de diverse oude ambachten zijn opgesteld, Zoals een imker, schoenmaker, smid, boerderij en klompenmaker.

Het vervangen van de dakpannen kost meer dan € 10.000,= en in deze Corona tijd kunnen wij dat niet bekostigen uit eigen middelen. normaal gesproken ontvangen wij jaarlijks meer dan 12.000 bezoekers en momenteel hebben wij tot nu toe nog maar 3600 bezoekers ontvangen. Hierdoor zijn de inkomsten dit jaar zeer slecht terwijl de vaste kosten wel door gaan zoals Energie, onderhoud, kassasysteem, Verzekeringen, enz. enz.

Mocht u nog mer informatie wensen kijk dan op onze website https://www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl/

of neem contact op via het mailadres penningmeester@brabantsmuseumoudoosterhout.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

34 donaties
€ 1.135,00
Doel: € 10.000,00
11%