Nieuwe bus voor Joyce | Geld inzamelen
 
 

Nieuwe bus voor Joyce

Nieuwe bus voor Joyce

We hebben slecht en goed nieuws !!

Helaas heeft het extra remsysteem van de huidige bus van Joyce, net na een dure beurt en APK, de geest gegeven. Reparatie kost ongeveer 3000,00 euro. De kosten zijn te hoog voor een bus uit 2002. Joyce zit nu al een paar weken zonder vervoer.

Het goede nieuws is dat er een andere rolstoelbus voor haar is gevonden. Het bedrijf Synyco uit Franeker heeft zich bijzonder ingespannen om de deal rond te kunnen maken. Mede door het verlenen van een korting en een goede inruilprijs voor de oude bus. Daar moeten nog wel een aantal aanpassingen aan gedaan worden om de bus voor Joyce op maat te maken.

De totaalprijs van de bus komt daarmee op 15.000 euro te liggen, een veel haalbaarder doel dan de in eerste instantie geschatte kosten voor een aangepaste bus van 40.000.

Dus hopen we op aanvullende giften om tot dit bedrag te komen.

" deze bovenstaande tekst is later toegevoegd ivm het vinden van een 2e-hands bus !!" 

__________________________________________________________________________________

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Simone Kooymans, en wil  graag het volgende onder jullie aandacht brengen !

Ik werk nu ongeveer 5 jaar als Persoonlijk begeleider en huishoudelijke hulp bij Joyce Cheung.

Joyce is gehandicapt, alleenstaande moeder van een dochter en is gekluisterd aan een rolstoel, en dat al 15 jaar.

Tijdens de zwangerschap kreeg ze een zwangerschapsvergiftiging , daarnaast een hersenbloeding waardoor ze nu dus permanent in een rolstoel terecht is gekomen , volledig spastisch en haar spraak is langzaam.

Voor de zwangerschap werkte ze als onderwijzeres in het speciaal onderwijs, maar na de geboorte van haar dochter heeft ze lang in het revalidatiecentrum Klimmendaal gelegen. Toen ze weer tot op een bepaalde hoogte hersteld was is ze aan het werk gegaan als administratief medewerkster. Een baan terug in het onderwijs was helaas niet meer mogelijk.

Vanaf 2004  is ze  ook zelf gaan autorijden in een speciaal aangepaste bus die haar de vrijheid gaf om zelf naar het werk te gaan, artsen/fysio te bezoeken etc , zeg maar het waren haar nieuwe benen !

De bus die ze rijdt is van het bouwjaar 2002, maar in 2012 werden de regels aangepast ivm bezuinigingen, waardoor ze geen recht meer had op de bus ( haar benen !) en moest de bus worden ingeleverd. Daarmee zou ze dus haar vrijheid / onafhankelijkheid kwijt zijn !

Ze zou aangewezen zijn op speciale taxi’s die er voor zorgden dat ze regelmatig te laat op haar werk en/of afspraken kwam. Je kon de taxi’s op tijd laten rijden maar dat ging een aardige duit kosten !

De familie van Joyce heeft geld bij elkaar gedaan/ bij elkaar geschraapt en de bus overgekocht van de Welzorg, zodat ze haar vrijheid/onafhankelijkheid (benen) kon behouden !

Maar we zitten nu in 2020 en de bus raakt op, steeds meer gebreken en hierdoor minder veilig.

Om haar toch de vrijheid/onafhankelijkheid te waarborgen is er een nieuwe (andere) aangepaste, veilige bus nodig…..maar daar is geen geld voor !

VANDAAR DEZE OPROEP

Wie kan mij helpen om Joyce te helpen !!

 

Mijn dank is nu al heel groot !

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

87 donaties
€ 4.110,00
Doel: € 15.000,00
27%