Nieuw begin vier meiden, na verlies ouders

Nieuw begin vier meiden, na verlies ouders | Geld inzamelen
 
 

-ZIE UPDATE VOOR NIEUW VERHAAL-

 

 

Ik ben deze actie gestart om mijn vier jonge lieve nichtjes te helpen.
Zij zijn binnen 3,5 jaar allebei hun ouders verloren, hun moeder Chantal (mijn zus) is na een lang ziekbed overleden, nu is hun vader Marco op 15-10-23 ook plots overleden. Dit is intens verdrietig. Mijn zus Lisa en haar man worden voogd, zij hebben zelf ook drie kleine kinderen. Dit betekend dat zij straks een gezin van 9 gaan vormen. Voordat dit allemaal rond is, ieder een eigen plek heeft zal er veel moeten gebeuren.

Chantal en Marco hebben 13 jaar geleden een prachtig huis gekocht. Niet lang na de aanschaf van het huis werd Chan ernstig ziek. De jaren stonden vooral in het teken van haar en der ziekte. Na Chan's overlijden heeft Marco alleen voor zijn meiden gezorgd. Dit alles met gevolg dat er de afgelopen 13 jaar geen tijd, ruimte en financiele mogelijkheden waren om het huis te onderhouden en het verder op te knappen. Het is een prachtig groot huis, waar een iedereen samen zou kunnen wonen. Maar het is ook een klushuis, alleen met het verschil dat er eigenlijk geen tijd is. Ze moeten er vanaf nu al met zn allen wonen! Er is heel veel achterstallig onderhoud.. Ook zal er veel moeten veel gebeuren voordat iedereen zijn eigen plekje heeft. Dit willen we uiteraard zo snel mogelijk kunnen realiseren. Het zou zo fijn zijn als we alle kinderen een eigen plekje kunnen geven. Ze zo de rust en ruimte en warmte hebben om een nieuwe vorm te vinden als een gezin van 9 !! 

Er is geen streefbedrag ingesteld omdat de kosten enorm hoog zijn. Denk hierbij aan erfbelasting +/- 90.000, de juridische kosten, verbouwing huis, levens onderhoud voor vier kinderen. We weten niet precies hoeveel er nodig is. Alles helpt, en we willen ook alles eraan doen om de meiden in hun huis te laten wonen. Maar we kunnen het niet alleen!

Marleen Westerbaan
17-03-2024

Voor een inkijkje in het huis, het verhaal verteld door m'n zus.  En het gezin samen. 

https://www.instagram.com/reel/C4lcsO5oNV2/?igsh=MWdzbjVtYTZvMWd1MQ==


Marleen Westerbaan
03-03-2024

Lieve mensen, lieve doneerders,

We zijn jullie onwijs dankbaar voor elke euro die er is gegeven, grote bedragen, kleine bedragen het heeft onwijs geholpen! En er is al een hoop gedaan aan het huis. 

Maar helaas blijkt dat het huis in nog veel slechtere staat is dan we zelf hadden kunnen bedenken. De schimmel, lekkages, dak dat op instorten staat, kozijnen die rot zijn.. het houdt niet op.

Nog steeds is er voor de meiden zelf geen 'wezen uitkering' wat betekend dat mijn zus en zwager alles van hun eigen inkomen moeten doen. En in deze tijd ineens de kosten voor vier pubers erbij, dat hakt er financieel flink in. Alle potjes raken op.. maar er moet nog zoveel gedaan worden. 

Daarom probeer ik het nog een keer.. en hoop ik dat we hiermee weer een stap verder kunnen komen in het creëren van een fijn thuis. 

Nogmaals bedankt!
Aan iedereen die heeft gedoneerd aan iedereen die wat gaat doneren. We zijn jullie enorm dankbaar. 


Marleen Westerbaan
30-10-2023

Er zijn een aantal nieuws artikelen gemaakt over het verhaal. 

Rijnmond:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1728932/als-lisas-zus-en-zwager-overlijden-heeft-ze-opeens-de-zorg-voor-zeven-kinderen

Algemeen Dagblad :

https://www.ad.nl/binnenland/oom-simon-en-tante-lisa-nemen-vier-nichtjes-op-in-gezin-in-paar-jaar-beide-ouders-verliezen-is-keihard~a84431a9/

 

 

 


3905 donaties
€ 152.960,00
Doel: € 200.000,00
76%

Deze actie is gesloten.