Nierpatient wil graag een schimmelvrije badkamer.

Nierpatient wil graag een schimmelvrije badkamer. | Geld inzamelen
 
 
Nierpatiënt wil graag een schimmelvrije badkamer.

Ik ben Anja, 54 jaar, getrouwd met Mark, we hebben twee honden. En ik ben nierpatiënt. In 2009 zijn wij geëmigreerd naar Zweden. Een B&B en camping gestart. Liep als een trein. Maar sinds 2015 loopt het aantal toeristen terug, en bouwde we schulden op.                                                                                              Daarbij kwam dat mijn nieren snel in functie achteruit gingen, en begon ik mijn lichaam te vergiftigen. Februari 2017 moest ik daarom -op dokters advies- gaan dialyseren. Drie keer per week. Zwaar, maar noodzakelijk. Inmiddels is mijn buik flink gegroeid (zogeheten bolle buik) omdat de cystes in mijn nieren extreem gegroeid waren en mijn nieren inmiddels nul procent functie hadden. Precies een jaar geleden, zomer 2017, heeft mijn nefroloog besloten mijn beide nieren te verwijderen. Dit om plaats te maken voor een donornier. De operatie zelf was succesvol. Maar helaas kreeg ik complicaties, waaronder een longontsteking. Gevolg zes weken ziekenhuis. Daardoor veel krachtverlies. Ik leek wel een kind die van alles weer van voren aan moest leren, zoals lopen, darmtraining, enz. Na een jaar van revalidatie ben ik weer redelijk de oude, met uiteraard mijn beperkingen waar ik iedere dag mee geconfronteerd wordt.

Inmiddels zijn we bijna uit de schulden. En hebben we ieder jaar vrijwilligers om Mark te ondersteunen. Want buiten de B&B en camping doet hij privé het huishouden, zorg om de honden, is mantelzorger voor mij, enz. Dat werd teveel, daarom de hulp.

Vanaf zomer 2017, na het verwijderen van beide nieren, ben ik helaas mijn bolle buik, niet kwijt. De cystes in mijn lever groeien namelijk extreem snel. De chirurg wil nu een nier- EN lever transplantatie uitvoeren. Maar ik ben nu erg gevoelig voor bacteriën en infecties. Heb al twee maal een infectie opgelopen, zelfs een met een week ziekenhuis opname als gevolg.  Ná de dubbele donortransplantatie zal het gevaar voor infectie nog veel groter worden. En nu kom ik op het punt dat ik jullie HULP nodig heb !!

Onze badkamer is oud en versleten. De vorige bewoners hebben ook een fout gemaakt met het leggen van tegels op een houten ondergrond. Gevolg is nu veel vocht, veel schimmel, zelfs af en toe een paddenstoel..... En dat is natuurlijk funest voor mij.                                                                                                    Ik douche zo min mogelijk, om maar zo min mogelijk risico te lopen. Het toilet bevindt zich echter (helaas) ook in dezelfde ruimte. Mark en ik willen heel graag deze badkamer zo snel mogelijk aanpakken, maar door bovenstaande omstandigheden hebben we de financiële middelen niet. Ik ben helaas niet in de positie om te werken buitenshuis, door de dialyse en de energie beperking. Ik krijg nu een kleine ziekte uitkering. Mark heeft al veel gesolliciteerd, maar geen baan buitenshuis kunnen vinden, dus leven we nu van mijn inkomen.

Zonder nieuwe en schone badkamer wordt het voor mij gewoon te gevaarlijk om in deze situatie te blijven. Er MOET iets gebeuren, vóór de dubbele transplantatie.

Na lang wikken en wegen zijn wij deze oproep gaan plaatsen, en hopen zo wat extra geld te kunnen werven om onze badkamer te kunnen aanpakken. Het hoeft geen luxe badkamer maar wel een schimmelvrije, praktische en doelmatige badkamer.

Wie kan ons financieel helpen door een donatie ? Elke euro is één !Wij zullen een ieder zéér dankbaar zijn.  Ons doel is € 5000,- op te halen. Doet u mee??

Met vriendelijke groet, Mark en Anja.

Anja de Bot
22-01-2019

Eindelijk 2 offertes binnen. Prijs bijna hetzelfde. Maar meer dan verwacht. Vooral het uurloon loopt op. Ondaks de donaties tot nu toe (BEDANKT) moeten we toch naar de bank. Nu bezig met papier rompslomp. Houden jullie op de hoogte.


Anja de Bot
03-07-2018

De eerste storting op onze bankkonto is binnen. BEDANKT allen. Geweldig !!

Afgelopen zaterdag zijn we wat inspiratie gaan opsnuiven bij o.a. Ikea voor badkamers. Wat is er te koop, wat willen we, wat past, enzovoort. Leuk om mee bezig te zijn. Na de zomervakantie -nu ligt hier echt alles plat-offertes aanvragen. We willen veel zelf doen, maar we kunnen niet alles zelf. Hier in Zweden hebben ze bv ''badmattor'' Een soort linoleum wat verwamt en dan gelijmt wordt tegen de muur en vloer. Omdat de huizen van hout zijn, en deze badmattor is geheel waterdicht. Mits je het laat doen door door een erkende firma. Wordt vervolgt..


Anja de Bot
24-06-2018

Binnen 1 dag al drie donaties !! GEWELDIG !! Dank jullie wel allemaal. Groet Mark en Anja


9 donaties
€ 990,00
Doel: € 5.000,00
19%

Deze actie is gesloten.