Neergeschoten Sidney Ruiter

Neergeschoten Sidney Ruiter | Geld inzamelen
 
 
Sidney belandt in een rolstoel nadat hij wordt neergeschoten.

Oktober 2017. Sidney uit Groningen, destijds een 21-jarige student, stapt van zijn fiets omdat het lijkt dat A en zijn vrienden hem wat willen vragen. Zonder enige aanleiding schiet A direct vijf kogels op hem af waarbij Sidney in zijn rug wordt geraakt. Die daad voelde 'fijn', 'alsof je een vogeltje uit de lucht schoot', zei A er later over volgens het Openbaar Ministerie. Sidney overleeft ternauwernood en raakt blijvend verlamd in zijn onderlichaam. Hij heeft geen antwoord gekregen op de vraag waarom A op hem schoot. Zelf verklaart hij: 'Ik zal nooit meer kunnen lopen. Ik wil nu de zelfstandigheid terugkrijgen in mijn leven. Dat is het allerbelangrijkste'. Kunnen wij, met een financiële bijdrage, Sidney een hart onder de riem steken en zo een kleine bijdrage leveren aan zijn te herwinnen zelfstandigheid? Deze actie loopt parallel aan de actie op gofundme, en biedt mensen de kans te doneren die niet over creditcard beschikken. 

Jasmijn Honkoop
07-01-2019

Sidney heeft in de afgelopen dagen een reactie achtergelaten bij deze doneeractie: '

Lieve allemaal,
Hierbij wil ik iedereen bedanken voor alle steun, aandacht en de vele lieve berichten. Allemaal een fijne jaarwisseling en een goed 2019!

met vriendelijke groet,

Sidney Ruiter

 

Ook ik wil iedereen bedanken en sluit daarmee de actie.
Het was hartverwarmend en heel mooi om te zien, te lezen en te merken dat zóveel mensen betrokken zijn en graag wat wilden bijdragen!
Ontzettend bedankt allemaal.

Hartelijke groet,
Jasmijn

 


2125 donaties
€ 39.310,00

Deze actie is gesloten.