Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg

Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg | Geld inzamelen
 
 
De Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg nieuwe deelnemers en donateurs gezocht!

De Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg, de NAZ staat voor een mooie uitdaging; De grootste Nederlandstalige databank te worden met geïndexeerde artikelen op het gebied van de gezondheidszorg. Hierdoor kunnen op termijn patiënten, mantelzorgers en familie, (wijk)verpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten, (tand)artsen, studenten, leerlingen enz. alle Nederlandstalige artikelen op het gebied van gezondheidszorg en welzijn bij elkaar vinden. De eerste stap hiertoe is gezet. Op dit moment zijn er al zo’n 100 lopende tijdschriften opgenomen in de NAZ. Te weten alle BSL titels inclusief de voormalige Elsevier titels, welke tegenwoordig onderdeel van Springer Nature zijn. Om een volledige dekking te krijgen van alle artikelen zijn er momenteel gesprekken gaande met BOOM uitgevers, BPM Media en Prelum medische media en nascholing om alle artikelen uit gezondheidszorg gerelateerde tijdschriften automatisch op te laten nemen in de NAZ. Deze ambitie tot groei is opgezet in navolging van o.a. de Scandinavisch-talige databank op dit gebied: SveMed+ https://svemedplus.kib.ki.se en het Duitse http://carelit.de.

In de NAZ vind je via trefwoorden en synoniemen relevante artikelen, doordat verwante begrippen en een samenvatting worden toegekend. Waar mogelijk verwijst de NAZ door naar het volledige artikel. Naast het laten groeien van de NAZ gaan we ook investeren in innovaties voor het systeem, zoals het bewaren van de zoekgeschiedenis, exportmogelijkheid en bestelfunctie bij bibliotheek of uitgever.

Om deze ambities waar te maken zijn we op zoek naar donateurs èn we zijn vooral op zoek naar nieuwe deelnemers! Wilt u bijdragen aan dit bijzondere project middels een donatie? Neemt u dan contact met ons op wij staan u graag te woord. Voor een lidmaatschap op de NAZ kunt u een mail naar versturen naar info@izw-naz.nl. Hier kan ook een proeftoegang worden gevraagd. Meer informatie https://izw-naz.nl/tarieven en https://izw-naz.nl/izw.

De Stichting is per 01-01-2018 erkend als ANBI, dit is een Algemeen Nut Beogende Instelling, waardoor vanaf 1 januari 2018 alle giften aan de Stichting IZW voor 100% ten goede komen aan de NAZ en de giften voor donateurs onbelast zijn.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur,

Johannes Belt, voorzitter
Trijntje Lucassen, penningmeester
Carmen van der Heijden, secretarisEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 25,00
Doel: € 30.000,00
0%

Deze actie is gesloten.