MUTSEN BREIEN VOOR MENSEN DIE HET MINDER HEBBEN

MUTSEN BREIEN VOOR MENSEN DIE HET MINDER HEBBEN | Geld inzamelen
 
 
CDA steunt Zoe Dik 11 , ze breidt mutsen voor mensen die het minder hebben

CDA gemeente Bodegraven - Reeuwijk steunt deze actie en beveelt de actie van harte aan! 

Het begon allemaal met een oproep op Facebook. Zoë Dik, 11 jaar en leerling op basisschool de Wegwijzer in Driebruggen, was op zoek naar wol en katoen voor het haak- en breicafé in haar klas. Al snel had ze genoeg wol bij elkaar verzameld voor school en was er ook genoeg wol voor haar eigen project! Het breien van mutsen die inmiddels ook al verspreid zijn door Woerden en gemeente Bodegraven - Reeuwijk.

“In de winter is soms best moeilijk voor mensen om zich warm te houden”, begint Zoë. “Op tv zie je veel reclames om mutsen, sjaals en wanten op te sturen naar arme en koude gebieden op de wereld, maar in Nederland leven ook veel mensen die geen geld hebben voor warme winterkleding. Vandaar dat wij nu mutsen breien die we kunnen neerleggen. Mensen die een muts vinden mogen hem houden of weggeven”.

Het duurt zo’n 2,5 uur om één muts te breien. De mutsen zijn ingepakt in folie en er zit een kaartje bij. Zoë is begonnen met het uitdelen in Gemeente Bodegraven - Reeuwijk en Woerden, maar ze hoopt nog veel meer mutsen te kunnen breien. Ook haar moeder en oma helpen mee. Het doel is namelijk 100 mutsen maken, die verspreid kunnen worden in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Het zou geweldig zijn als u een donatie geeft om extra wol te kopen zodat we samen deze actie groot kunnen maken! 

Uiteraad kunt u ook helpen door wol te geven of te helpen breien. Meld u dit even bij het CDA, dan zullen wij u in contact brengen met Zoe.

Van harte bij u aan bevolen! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
8 donaties
€ 135,00

Deze actie is gesloten.