Muilmeiden trekken de kar

Muilmeiden trekken de kar | Geld inzamelen
 
 
Over Portugese muilmeiden, een Iers woonwagentje, 2 bloedhonden en Elsbeth en Prem

Dit zijn ze dan onze 2 muildieren 'Rita en Roma'. Wij 'Elsbeth en Prem' zijn ze persoonlijk gaan halen uit Portugal waar ze te koop werden aangeboden door zigeuners. Nadat gebleken was dat ons pas aangeschafte Belgisch trekpaard 'Sanne' door een aangeboren lymphe aandoening niet in staat moest worden geacht om onze Ierse Bowtop wagen te trekken (Iers zigeunerwagentje), hebben we een goed thuis voor Sanne gezocht en gevonden. Zij woont nu op een zorgboerderij temidden van andere trekpaarden en krijgt daar alle zorg en liefde die ze nodig heeft. Het afscheid viel ons zwaar, maar de wetenschap dat Sanne het beste stekje gevonden heeft dat ze zich maar kan wensen maakt alles goed.

Na een tijdje vonden we 'Rita en Roma', maar niet naast de deur. De dames woonden in Portugal.
Een pracht span muildieren en 'beleerd' voor de wagen. Na diverse gesprekken met hun eigenaren via WhatsApp reisden we af naar Portugal. Het was liefde op het eerste gezicht. We troffen ze aan in een bouwvallige houten stal en het was duidelijk dat deze dieren snakten naar een beter leven.
Wat een schatten zijn het en echte volhouders. Ga er maar eens aanstaan om een afstand van 2300 kilometer balancerend op je benen af te leggen. Nou Rita en Roma deden het en hoe !! Het was of ze begrepen dat alles beter zou worden, weg uit die donkere stal, op naar een leven vol vrijheid en avontuur. Nu hebben ze een pracht weide en een ruime stal voor de nacht. Schoon stro en voldoende hooi. Elke dag begroeten ze ons luidkeels. Daar worden we heel blij van. Ook zijn ze al goed bevriend met onze twee bloedhonden. Wat zijn we toch gezegend met zulke prachtige dieren. We kunnen niet wachten om met zijn allen op reis te gaan. De beide muildames, de bloedhonden en 'Elsbeth en Prem'.
Wanneer gaat de reis een aanvang krijgen? We hopen eind maart 2018 onze reis te beginnen.
We verheugen ons op de ontmoetingen met open minded mensen, op een nieuwe horizon en een leven in eenvoud samen met onze dieren.

Jij kunt ons helpen dit te verwezelijken door ons en onze dieren financieel op weg te helpen.
De aanschaf van de beide muildames konden we onmogelijk uit eigen middelen bekostigen. We hadden simpelweg het geld niet nadat 'Sanne' (het Belgische trekpaard) onze financiële reserves had aangesproken met dierenartskosten e.d. Gelukkig toonden vrienden zich bereid ons een lening te verstrekken die het mogelijk maakte de beide muildieren aan te schaffen. De kans namenlijk om een beleerd span te kunnen aanschaffen doet zich slechts zeer zelden voor. Die mogelijkheid mochten we gewoon niet laten schieten. 

Maar een lening moet natuurlijk afbetaald worden. En dan moet er nog een geschikt tuig voor onze muildames komen. Een hele opgave die we graag zouden realiseren voordat het weer lente is.
Je hulp zou zo welkom zijn. 
Wat kunnen wij jou bieden? Natuurlijk houden we je op de hoogte van onze belevingen. We sturen je regelmatig updates van ons reilen en zeilen, compleet met foto's.
Misschien vind je het zelfs leuk om één of meerdere dagen met ons mee te reizen. Gewoon op de bok en stapvoets te genieten van het samenzijn met dier en natuur. Misschien kunnen we je helpen met het verwezenlijken van je eigen droom. Maar bovenal zien we je hulp als een blijk van liefde en betrokkenheid met het leven zelf. 
Namens Rita, Roma (muildames) en Radha, Jaya (Bloedjes) alvast onze dank.

Met Liefde,
Elsbeth en Prem  
   Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.