MS HELP Samantha met een HSCT behandeling

MS HELP Samantha met een HSCT behandeling | Geld inzamelen
 
 
Help Samantha met een HSCT behandeling tegen MS

Help ons om voor Samantha een HSCT (stamcel transplantatie) behandeling mogelijk te maken tegen haar MS.

Samantha is 26 jaar jong en heeft nu 6 jaar Relapsing Remitting MS. Ze is sinds 3 jaar gelukkig getrouwd met haar lieve man Jimmy en samen hebben ze een prachtige zoon Jayviën van 3 jaar. Door haar ziekte en de vele tegenslagen die ze in die 6 jaar op haar jonge leeftijd al heeft moeten doorstaan blijft ze ondanks alles positief en sterk in het leven staan. Samantha is geen thuiszitter en omdat geen enkel bedrijf haar wilde aannemen ivm haar ziekte, is ze in 2016 samen met een vriendin begonnen aan haar droom; een eigen kapsalon waar je ook kunt lunchen, genaamd Sapsalon. Een gewaagde stap omdat het met haar ziekte altijd nog de vraag is en blijft, hoe lang zij haar droom en passie kan blijven uitvoeren. Inmiddels zijn ze gestopt met de salon omdat Samantha dit niet meer kan doen.

Deze funding is dan ook opgericht om Samantha te helpen in haar strijd tegen MS. In Nederland is er helaas nog geen effectieve behandeling voor deze vorm van MS. Samantha is wat alle 1e lijns behandelingen betreft dan ook uitbehandeld en rest haar nog 1 behandeling genaamd TYSABRI. Tysabri is een medicijn die 1x per maand middels een infuus wordt toegediend om zo haar ziekte af te remmen voor het echt progressief wordt. Aan deze maandelijkse behandeling die zij nu al 12 keer heeft gehad zitten met de tijd natuurlijk ook grote risico's verbonden maar zij is bereidt om deze te nemen. Mocht deze behandeling niet of niet meer werken dan is zij uitbehandeld en kunnen ze in Nederland niks meer voor haar doen. 

Gelukkig blijkt er nu een HSCT (stamcel transplantatie) behandeling in het buitenland te zijn waar goede resultaten worden geboekt. In bijv Zweden, USA, UK en Mexico worden deze behandelingen al met succes uitgevoerd. De behandeling kost behoorlijk wat geld wat helaas door de verzekeringsmaatschappijen in Nederland niet vergoed zal worden. In totaal zal er minstens €70.000 euro bij elkaar gespaard moeten worden om zo'n behandeling te kunnen ondergaan. €70.000 voor een behandeling? Het is duur, maar als je nagaat dat een ms patiënt gemiddeld tussen de 25.000 en 40.000 euro per jaar kost dan is HSCT behandeling goedkoop. Wij proberen een start te maken d.m.v. deze funding maar of we het gaan redden om zo'n groot bedrag bij elkaar te sparen is nog de vraag, maar alle kleine beetjes helpen en daarmee is een begin gemaakt. 💪🏽Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

285 donaties
€ 14.030,00
Doel: € 70.000,00
20%

Deze actie is gesloten.