Mrs. Top of the World Netherlands

Mrs. Top of the World Netherlands | Geld inzamelen
 
 
Help jij mijn droom waar te maken als Mrs. Top of the World Netherlands?

Als voormalig PlusSize model en bovenal als mezelf, heb ik Jagaira Hagendijk-de Jong, de grote eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens the Mrs. Top of the World missverkiezing van 24 tot en met 29 mei in Letland. Uit recent onderzoek van Dove is gebleken dat sinds 2010 het vertrouwen van vrouwen over de hele wereld in hun eigen schoonheid is gedaald. In Nederland is 1 op de 5 vrouwen ronduit ontevreden over haar uiterlijk (!). Juist omdat ik als voormalig model niet aan hét schoonheidsideaal voldoe, ben ik meer dan ooit gemotiveerd om mee te doen: Het schoonheidsideaal bestaat niet, je bent mooi zoals je bent!

Perfectie is PERCEPTIE

De reden dat ik graag aan deze Missverkiezing mee wil doen, is omdat zoveel vrouwen onzeker zijn over hun uiterlijk en de modewereld dit gevoel nog altijd versterkt. De resultaten van onder andere Dove’s onderzoek vind ik schokkend. Het zelfbeeld van vrouwen neemt schrikbarend af. Door ons dagelijkse social mediagebruik worden wij continu met een schoonheidsideaal geconfronteerd dat in mijn optiek niet realistisch is. Elke vrouw op de wereld is bijzonder en uniek, ik vind dat we ons eigen geluk niet moeten laten afhangen van een weegschaal of meetlint. We staren ons blind op de gemaakte schoonheid van bewerkte foto’s en vergeten onze eigen schoonheid in te zien en te omarmen.

Wees gewoon jezelf!

Vier jaar geleden heb ik ervoor gekozen om mijn leven als PlusSize model radicaal om te draaien en te kiezen voor een Gastric ByPass. Hierdoor ben ik met succes 45 kilo afgevallen. Deze keuze heb ik gemaakt voor mijn gezondheid, mijn toekomst. Ik heb nog altijd dezelfde levensmotto als toen: Je hoeft geen maatje 34 te hebben om te laten zien dat echte schoonheid van binnenuit komt. De grap is dat ik met mijn 1,65 m en maatje 38/40 geen PlusSize model ben en ook niet voldoe aan het ‘standaard modellen maatje’. Des te meer reden om Nederland te vertegenwoordigen tijdens Mrs. Top of the World Netherlands. Voor mij staat schoonheid gelijk aan hoe je als vrouw in het leven staat.

Kan ik op jouw steun rekenen?

Wil je mij steunen in mijn ultieme reis naar een nieuwe mate van schoonheid? Door mijn deelname aan Mrs. Top of the World wil ik dolgraag mijn persoonlijke verhaal delen en laten zien dat schoonheid perceptie is, geen perfectie. Je bent als vrouw mooi zoals je bent! Er zijn al zoveel anderen… Hierbij heb ik jullie hulp nodig voor mijn ticket naar Letland en verblijf. Alle beetjes helpen! Mocht je mij op een andere manier kunnen helpen, hoor ik het graag!

p.s.: Onder alle donaties verloot ik een make-up workshop (had ik al gezegd dat ik make-up artist ben?) voor max. 5 personen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
47 donaties
€ 485,00
Doel: € 800,00
60%

Deze actie is gesloten.