Mountain Childcare

Mountain Childcare | Geld inzamelen
 
 
Als jongere zonder ouders volwassen worden in Nepal. Hoe houd je dan je hoofd boven water?

Hallo, mijn naam is Sharon Leerkes en ik ben 18 jaar! Met de opleiding Maatschappelijke Zorg heb ik de kans gekregen om volgend jaar mei 2019 naar Nepal te gaan. Wat ik fijn vind aan dit doel is dat ik hieraan een bijdrage kan leveren, samen met de jongeren ga ik de QuesTrek bewandelen. Hieronder wat meer informatie over wat Mountain ChildCare precies inhoudt.

Als jongere zonder ouders volwassen worden in Nepal. Hoe houd je dan je hoofd boven
water? Geen familie of kindertehuis meer om op terug te vallen, geen sociaal vangnet,
én ook nog eens geen financiële middelen. Om deze jongeren in Nepal zicht op een
goede toekomst te geven, biedt Mountain Child Care ze een persoonlijk leiderschapsprogramma aan van een jaar. Dit programma bestaat uit een 6-daagse trekking door de Himalaya, de QuestTrek en het na-traject, de QuestTribes.

VISIE
Iedereen heeft een bijzonder talent in zich. De ontdekking en ontwikkeling van dit talent is één van de voorwaarden voor het ervaren van vreugde in het leven. Mountain Child Care helpt jongeren zonder ouders en jongeren die op straat hebben geleefd dit talent te ontdekken.

MISSIE
Het is de missie van Mountain Child Care om jongeren zonder ouders en jongeren die op straat hebben geleefd in contact te brengen met hun diepste drijfveren. Van daaruit kunnen ze de leiding over hun eigen leven nemen. Die leiding stelt hen in staat om na het verlaten van hun tehuis zelfverzekerd en proactief aan de samenleving deel te nemen.

DOELSTELLING
Het doel van Mountain Child Care is om Nepalese jongeren een ervaring mee te geven die hen inspireert en helpt bij het voorbereiden op een waardig bestaan in de maatschappij. Het gaat om jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 23 jaar die geen ouders hebben of op straat hebben geleefd en zich hebben aangesloten bij een straatjongerenorganisatie. We bereiken ons doel wanneer deze jonge mensen zelfbewuster initiatieven ontplooien voor hun eigen re-integratie en vooral wanneer deze succesvol is.

Hiermee hoop ik u enthousiast te hebben gemaakt over wat ik volgend jaar ga doen en ik zou het super leuk vinden als u iets doneert!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 65,00
Doel: € 2.000,00
3%

Deze actie is gesloten.