Mooi leven voor knuffelkoe Capreolus Geen slager

Mooi leven voor knuffelkoe Capreolus Geen slager | Geld inzamelen
 
 

✶ De ene koe is de andere niet. ✶ Dat heb ik de afgelopen 26 jaar wel gemerkt. Mijn lieve koe, nep-Capreolus, is in 2017 geboren bij ons op de boerderij. De naam nep-Capreolus is een verhaal apart wat ik een andere keer met alle liefde wil toelichten. Ze was gelijk een favoriet door haar knuffelige speelsheid #springinhetveld. Speels is ze gelukkig niet echt meer, maar dat knuffelige blijft.

Als ik tussen de koeien op de roosters ben of op het voerpad sta, volgt ze me. Nep-Capreolus heeft een vaste plek in de stal: achter de melkstal op de betonnen roosters. Ze weigert om op een lekker zacht bedje te slapen. Eigenzinnig beest. Als ik gestresst ben van werk of me verdrietig voel, is ze een geweldige vriendin. Nu is het zo dat ze al een poosje een hoog celgetal heeft (zoek dat maar op op Google). Ze is hiervoor een aantal keer behandeld, maar het helpt niet...

Door het hoge celgetal mogen we haar melk niet meer verkopen; ze is uitgemolken. Oftewel, ze moet weg. Elke keer dat er een koe wegmoet, baalt mijn vader als een stekker. Hij heeft een prachtige kudde en veel liefde voor zijn koeien. Je kunt alleen niet elke koe 'redden'. Mijn liefde voor deze koe gaat zo ver dat ik nu alles op alles zet om haar een nieuw plekje elders te geven. Dat is niet goedkoop, want een koe vreet een hele hoop en wanneer nodig moet er een veearts langskomen.

Waar gaat het geld naartoe? 
In elke constructie naar Capreolus:
⋆ Vrijkopen van Capreolus
⋆ Tijdelijke opvang (momenteel mee bezig!) €?/p.m.
⋆ Veearts kosten
⋆ Voer
⋆ Dekking van al haar kosten in het Koeienrusthuis voor de rest van haar leven 

Gun jij deze lieve jonge koe en haar kalf ook nog een mooi leven? 

Naomi Mae Poppinga
29-11-2021

Filia Capreolus drinkt super goed en rent lekker door het hok. Capreolus is nog steeds hartstikke tevreden en gezond! 


Naomi Mae Poppinga
02-11-2021

Babynieuws: het kalfje van Capreolus is geboren!! 🐣

30 oktober was het eindelijk zover. Capreolus was mooi rustig en de bevalling ging goed. Het koekalfje, Filia Capreolus, was direct actief. Dat is vaak het teken van een gezond kalf! De naam Filia betekent 'dochter', zo blijft de band tussen de twee duidelijk 🐮


Naomi Mae Poppinga
21-10-2021

Man man man! Wat een hoop donaties ! 💛

Iedereen ontzettend bedankt voor de donaties en de lieve reacties!! 🙌
Dit betekent zo veel voor ons. Capreolus staat sinds het artikel bij kennissen in de wei. Ze kan hier blijven tot ze naar De Leemweg - Koeienrusthuis kan. Het is een mooi plekje en in de winter kunnen Capreolus en haar kalf in een strohok. Ze hebben het er goed! 

Het kalf is nog niet geboren, maar dat kan in de komende 2 weken gebeuren 😍
Bij de foto's heb ik nog een foto van Capreolus toegevoegd. 

Groetjes!
Naomi Mae Poppinga
04-10-2021

Ohja, goed om te weten: we zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat het kalf bij moeders kan blijven 🐮
Het kalf wordt eind oktober verwacht 🙌 

De Cowfunding is dus niet voor 1 maar 2 koeien.


Naomi Mae Poppinga
04-10-2021

Vorige week vrijdag was een dag in het teken van Capreolus. 's Morgens kwam de Leeuwarder Courant om een interview af te nemen en 's middags ben ik bij Koeienrusthuis - Stichting De Leemweg - op bezoek geweest. Bert en ik hebben al een poos contact over Capreolus. Nu was het eindelijk zo ver om een kijkje te nemen. Wat een goede plek! Elke koe en os heeft een eigen verhaal. De koeien zien er goed uit en leiden een heerlijk leven. Capreolus staat op de wachtlijst. Tot ze naar de Leemweg gaat, komt ze ergens anders te staan omdat mijn vader niet genoeg ruimte heeft. Ik heb mogelijk een tijdelijk thuis gevonden voor haar 🙌 Daar vertel ik meer over als dit helemaal rond is. 

 

 


Naomi Mae Poppinga
25-08-2021

Wauw! Binnen een paar dagen al zo een mooi bedrag. Bedankt!! 💛

Voor nu, het begin, is het spaardoel €2000,-. Zodat ik Capreolus kan vrijkopen en kan betalen voor voer en eventuele veearts kosten.

Alles daarboven is voor het pension en het jarenlang kunnen onderhouden van mijn lieverd!179 donaties
€ 4.050,00
Doel: € 10.000,00
40%