Monument Pinkpop Geleen

Monument Pinkpop Geleen | Geld inzamelen
 
 
Geldinzameling actie Monument Pinkpop Geleen

Michel van Dijke (46) uit Geleen start op vrijdag 18 mei 2018 met een crowdfundingactie voor een monument ter ere van Pinkpop.

Het is de bedoeling dat dit monument een plek krijgt in het Burgemeester Damenpark in Geleen, waar het oudste festival van Europa zijn roots heeft.

Van Dijke: “Pinkpop begon op 18 mei 1970 voor het eerst op de oude wielerbaan midden in het sportpark. Als je door het Damenpark loopt voel je gewoon de historische waarde. Er heeft zich hier veel afgespeeld. Stockcar- en sulky races, schaats- en wielerwedstrijden en uiteraard komen ook de Pinkpopherinneringen naar boven. Bij ons thuis en bij veel mensen in de buurt lagen met Pinkpop de tuintjes vol met kampeerders die het festival bezochten. Mijn ouders bakten dan spek met ei voor de festivalgangers. Als kind vond ik het Pinksterweekend altijd geweldig. De hele dag door galmde de muziek door Geleen. Ik ging ook vaak met vriendjes en mijn ouders op pad om gewoon naar de Pinkpoppers te kijken. De avond voor Pinkpop lagen de hele Rijksweg en de straten om het Damenpark vol met mensen. Als kind keek je je ogen uit. Uiteraard hebben heel veel mensen in Geleen maar ook ver daarbuiten dierbare herinneringen aan 17 jaar Pinkpop in Geleen. En daarom lijkt het me niet meer dan normaal een monument te plaatsen dat deze mooie herinneringen steeds weer kan oproepen. Ook vanwege de vijftigste editie van Pinkpop volgend jaar vind ik het hoog tijd dat er mooi monument komt in ons dierbaar historisch park”. Van Dijke heeft beeldend kunstenaar Armand Mathijs uit Oud Geleen gevraagd om het kunstwerk te maken.

Samen zijn Michel en Armand naar Jan Smeets (organisator Pinkpop) gestapt om hun wilde plannen te presenteren. Uiteraard was Smeets zeer vereerd. Hij vindt het een mooie toevoeging voor onder andere zijn museum bij Buro Pinkpop. Smeets: “Ik zie het helemaal voor me dat mensen ook buiten Geleen hier naar toe komen, het museum bezoeken en dan naar de plek gaan waar het ooit begon.” Van Dijke laat weten dat op 18 mei de start is van de crowdfundingactie. Mensen kunnen minimaal 17 euro (een euro voor elk jaar dat Pinkpop in Geleen werd gehouden), 50 euro (het aantal edities dat Pinkpop in 2019 bereikt) of meer doneren aan dit initiatief. De bedoeling is dat volgend jaar, op zaterdag 18 2019, mei het monument groots wordt onthuld. Tot die tijd is er nog veel werk te verzetten en moet het benodigde geld worden ingezameld.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 502,00

Deze actie is gesloten.