Mont Ventoux On Wheels

Mont Ventoux On Wheels | Geld inzamelen
 
 
Gezonde spieren voor zieke spieren! Steun Wiljan om de 22km hoge berg te beklimmen!

Klik hier voor de site en meer informatie!

Een bijzondere groep met een unieke missie..

“Mont Ventoux on Wheels, weer zo’n actie op een berg…” Die gedachte is misschien wel logisch, maar dit jaar gaan wij iets laten zien wat heel bijzonder s!

Niet de berg, maar de wijze waarop de 22 kilometer lange beklimming van de Mont Ventoux wordt aangegaan is uniek. Wiljan, een van de deelnemers van dit project, is mijn broertje van 12 jaar. Hij heeft de spierziekte Duchenne. De beklimming van deze berg is daarom niet alleen een persoonlijke prestatie, maar het zal voor ons als gezin een extra bijzondere ervaring zijn..omdat wij Wiljan volledig moeten helpen deze berg op te komen door hem in zijn rolstoel omhoog te trekken/duwen.

Als groep hebben wij gekozen om, naast de uitdaging die we al aangaan, óók nog geld in te zamelen voor het Duchenne Parent Project. Duchenne is een spierziekte waarvoor nog geen medicijn is. Als je met Duchenne word geboren breken je spieren af en word je steeds minder sterk. Mijn broertje Wiljan is dan ook al rolstoel afhankelijk vanaf zijn 9de levensjaar. 

Zo zijn er nog meer deelnemers die aan dit project meedoen en in een rolstoel zitten (om diverse redenen) De andere groep deelnemers bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking, een GGZ-achtergrond, mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen, probleemjongere, mensen met een niet aangeboren hersenletsel, mensen met een chronische ziekte of mensen die juist géén stempel hebben.

Gebruik maken van de talenten en kwaliteiten van de ander... als het zelf wat moeilijker gaat.. is waar het om draait. Want hoe ‘anders’ iemand zich ook voelt, welke beperking ze ook hebben, samen bereiken ze de top van de Mont Ventoux!

Samen zijn we sterk, samen gaan we omhoog!

Een grote groep mensen, ieder met een eigen verhaal en achtergrond. Alle deelnemers zijn voornamelijk afkomstig uit de gemeenten Oldebroek, Nunspeet en Elburg. Hiermee is het team nog niet compleet, want er gaat ook een groep vrijwilligers en professionals mee. In totaal bestaat het team uit 100 mensen en op 13 september 2017 reizen we samen af naar Frankrijk om daar op 15 september de gezamenlijke uitdaging aan te gaan.

Steun ons!

Helpen jullie mee om Duchenne de wereld uit te schoppen!?

Radiouitzending projectleider Tim & deelnemer en zus Angela!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

10 donaties
€ 145,00
Doel: € 10.000,00
1%

Deze actie is gesloten.