Mongol Rally

Mongol Rally | Geld inzamelen
 
 
Mongol Rally

Wij zijn team Wristpants. Vrij vertaald betekent dat Polsbroek, het mooie dorp waar wij beide vandaan komen. Wij hopen de Mongolië Rally te gaan rijden. Bij de Mongolië Rally is het de bedoeling dat je vanaf je woonplaats met een oude, goedkope en kleine auto naar Mongolië rijdt. De auto mag niet meer dan 1,2 liter motor inhoud hebben. De route die wij gaan afleggen loopt vanuit Polsbroek, door Europa naar het Midden-Oosten en vervolgens van centraal Azië naar Mongolië. Voor ons avontuur hebben wij een fantastische Subaru Libero aangeschaft. Deze auto is voorzien van: vierwielaandrijving en een bijzonder krachtige 1.2 liter motor. We hebben veel vertrouwen in onze Subaru en we hopen zonder al te grote technische problemen in Mongolië aan te komen. Dit avontuur leggen we niet voor niets af, naast dat we het zelf heel gaaf vinden, halen we ook geld op voor twee goeden doelen. Kika en Cooleurth.

Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

https://www.kika.nl/

 

Cool Earth

Cool Earth is een non-profit organisatie die samenwerkt met andere organisaties die zich inzetten tegen ontbossing van regenwouden. Meer dan de helft van het regenwoud in de wereld is de afgelopen veertig jaar verwoest. Cool Earth gelooft dat het nog niet te laat is om het regenwoud te redden.
Cool Earth zorgt ervoor dat de lokale inwoners weer zeggenschap krijgen over het gebied waar zij wonen. Cool Earth zet geen gebieden af en koopt geen grond, ze geven de grond terug aan de oorspronkelijke bewoners. Op deze manier zorgt Cool Earth ervoor dat de lokale mensen niet meer afhankelijk zijn van buitenstaanders maar dat ze volledig zelfvoorzienend zijn.

https://www.coolearth.orgEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
40 donaties
€ 1.796,00
Doel: € 2.500,00
71%

Deze actie is gesloten.