Mondkapjes voor Oude IJsselstreek

Mondkapjes voor Oude IJsselstreek | Geld inzamelen
 
 
Gratis mondkapjes voor mensen met een laag inkomen in Oude IJsselstreek

De Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek hebben het college van B & W laten weten blij te zijn met het voornemen om alle inwoners vanaf 12 jaar en ouder een gratis herbruikbaar mondkapje te verstrekken. Helaas worden deze mondkapjes pas eind november 2020 geleverd. Dit is te laat, gezien de ernst van de situatie. De Rooie Vrouwen hebben het college voorgesteld om in afwachting van de katoenen mondkapjes, bij alle winkels en openbare gelegenheden gratis mondkapjes te verstrekken.

Omdat er nog geen reactie van het college is vernomen, zijn de Rooie Vrouwen zelf een doneeractie gestart. Bij meerdere organisaties zal gevraagd worden om een bijdrage.  Een eerste actie heeft al geresulteerd in een bijdrage van Supermarkt Jumbo-Ulft. De supermarkt heeft 200 mondkapjes gedoneerd. Door sponsoring binnen de eigen PvdA-afdeling konden 2500 mondkapjes aangeschaft worden, deze zijn 2 november overhandigd aan de Mini Manna te Ulft.

De Rooie Vrouwen willen hierbij ondernemers, particulieren en instellingen oproepen een bijdrage te doneren. Van het geld dat gedoneerd wordt, zullen de Rooie Vrouwen mondkapjes aanschaffen voor de inwoners met een laag inkomen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

17 donaties
€ 245,00