Mohe en Papina moeten geopereerd worden

Mohe en Papina moeten geopereerd worden | Geld inzamelen
 
 
Mohe en Papina, 1 jaar oud, moeten beide 2 zware operaties ondergaan.

Mohe en Papina zijn de coons van Nienke en Wietse. Samen met de opperbaas Nox leven ze in Vleuten. 

Nox was eerst de enige kat van Nienke en Wietse, en vooral een zorgen kindje. Nox heeft namelijk een voedselallergie waar ze pas na vele dierenartsbezoekjes, en zelfs een spoedopname achter kwamen. Nox mag geen kip (wat helaas in heel veel kattenvoer zit) en met veel zorgen en moeite eet hij nu eindelijk zijn verse vlees.

Nox was eenzaam, dus moest er een vriendje bij komen. Na intensief zoekwerk zijn ze bij de fokker van Mohe en Papina gekomen. Ouderdieren waren netjes getest, de kittens sociaal en Mohe en Papina waren goedgekeurd (en niet minder belangrijk, Nienke en Wietse waren ook goedgekeurd door de fokkers).

Afgelopen kerst werd Mohe mank. Zomaar ineens vanuit het niets. Dus ze hebben het aangekeken, en gelukkig ging het weer snel over. Maar kort hierop werd hij weer mank. Nienke en Wietse zijn toen naar de dierenarts gegaan die ze doorverwees naar de specialist (7 Januari). Mohe bleek Patella luxatie te hebben. Dit betekent dat de groef waar zijn knieschijf in ligt niet diep genoeg is waardoor zijn knieschijf constant ontwricht. Hierdoor bleek ook zijn kruisband afgescheurd te zijn en Mohe moest met spoed geopereerd worden. De groef in zijn knieen word dieper gemaakt en zijn banden zijn weer aangehecht. Per operatie doen ze 1 knie. Totale kosten €2500 (Mohe is op 11 Januari voor de eerste keer geopereerd en zit nu volop in revalidatie)

Omdat Mohe ook een apart loopje heeft, en Papina dit loopje ook heeft zijn Nienke en Wietse met Mohe zijn zus Papina naar de zelfde specialist gegaan. Het zat ze niet lekker gezien er toch overeenkomsten waren tussen Mohe en Papina qua lopen. Ook Papina blijkt patella luxatie te hebben, maar ookheeft ze HD (heup dysplasie). Bij Papina zijn haar heupkommen te ondiep waardoor vooral aan 1 kant haar heup bijna ontwricht. Ook papina moet geopereerd worden aan haar heupen en knieen. Voor haar heupen is een complexe operatie nodig om de kommen dieper te maken zodat de heupkoppen beter passen en ze minder tot geen pijn heeft, ook de groeven in haar knieen worden dan direct dieper gemaakt. Per operatie doen ze 1 kant. Totale kosten €4800

Dit zijn kosten waar niemand op zit te wachten, vooral niet bij katten van net een jaar oud. De totale kosten zijn €7300. Gelukkig heeft de fokker een deel van de kosten betaald, maar alsnog blijft er een zeer groot bedrag over. 

Nienke en Wietse willen altijd het beste voor hun katten, en deze kosten zijn niet niks, en al absoluut geen kosten die je verwacht als je net een jaar van je katten aan het genieten bent.  Buiten dat deze operatie voor de katten zwaar is, is het herstel voor Nienke en Wietse ook zwaar. Ze moeten 2 katten 2 keer laten opereren. De katten moeten dan per operatie 6 weken in een bench rust houden, en dit kost van Nienke en Wietse ook veel tijd, energie, maar levert ook vooral veel stress op. 

Bedenk je eens hoe het moet om 2 katten apart van elkaar te laten opereren en een revalidatie per operatie van 6 weken door te moeten laten gaan en na 3 maand de andere operatie met het zelfde traject. Dit is slopend, stressvol en meer dan vervelend voor mens en dier.

Daarom ben ik een crowdfunding voor ze begonnen zodat ze even wat meer financiele ruimte hebben voor zichzelf en de katten, en meer plek voor leuke dingen om de stress te verlagen.Hier wil ik Nienke en Wietse graag mee helpen, ik hoop jullie ook na het lezen van dit verhaal. 

Anouk
19-03-2019

Papina is nu ook geopereerd. Het is momenteel heel zwaar voor Nienke en Wietse. Er is bij Papina ook een oude breuk in haar voorpoot gevonden die ze als kitten heeft opgelopen, waar een flinke kalkbal zit. Omdat Papina hier heel veel last van heeft moet ook dit weg gehaald worden. Ook dit kost weer extra geld (totaal €700). 

Met Papina gaat het goed, ondanks dat haar hele bekken gekanteld is aan de linker kant lijkt ze nu al minder pijn te hebben als voor de operatie. 

Ook hebbe Nienke en Wietse op de vraag van de fokker gereageerd om een second opinion uit te laten voeren. De foto's zijn daarom naar pawpeds opgestuurd. Pawpeds heeft een gezondheidsprogramma voor het fokken van raskatten. De foto's zijn daar beoordeeld en daar bleek dat het goed van Nienke en Wietse geweest is om de bekkenkanteling bij Papina uit te laten voeren. Ze heeft namelijk aan beide heupen HD graad 3, de ergste graad. 


Anouk
25-02-2019

Mohe is weer aan de wandel :) Doordat Nienke en Wietse zo veel zorg en liefde in hem gestoken hebben gaat zijn herstel heel erg goed en mag hij weer lekker vrij lopen. 

https://www.youtube.com/watch?v=uLxufPWQeSs


Anouk
11-02-2019

Mohe moet flink trainen om zijn knie weer sterk te maken 

https://youtu.be/MlnDbSFzsEM


Anouk
10-02-2019

Hier nog een filmpje van Mohe na zijn operatie. Hij had een broekje aan zodat hij niet aan de hechtingen kon zitten. Juist door het broekje hoefde hij geen lampenkap op. Dat scheelde weer heel wat stress voor Mohe. 

https://www.youtube.com/watch?v=qpwL0f5oiRo


Anouk
09-02-2019

Een reactie van Nienke en Wietse:

We zijn overdonderd door alle donaties en lieve berichten die al gedaan zijn. We willen iedereen die al gedoneerd heeft graag bedanken.36 donaties
€ 1.120,00
Doel: € 6.800,00
16%

Deze actie is gesloten.