Moet ik op exorfinen dieet? Help me find out!

Moet ik op exorfinen dieet? Help me find out! | Geld inzamelen
 
 
Hai! Help mij betalen voor een happystofjesonderzoek en ontvang een lekker taartje!

Lieve iedereen,

Ken je alleen crowdfunding-acties voor belangrijke goede doelen of innovatieve bedrijven? Ik ook! Maar schijnbaar is privé een actie opzetten tegenwoordig ook normaal, so why not try..

Goed. Ik heb dus een exorfinen onderzoek nodig. 'Een wát?!' hoor ik je denken. Snap ik.

Heel simpel gezegd zijn exorfinen stofjes die zitten in gluten, zuivel, soja, schimmels en (een beetje) spinazie. Normaal gesproken breekt een bepaald enzym dit stofje af. Als dat enzym niet goed werkt krijg je een exorfinenbelasting/resistentie. Dit heeft een hoop negatieve effecten op neurotransmitters als endorfine, serotonine en dopamine. De exorfinen zijn namelijk een soort fake-happy-stofjes, waardoor de aanmaak van echte endorfine etc wordt geremd.

Dit kan leiden tot tig issues, en in mijn geval zou het veel verklaren, zoals 2x een heftige depressie, hooggevoeligheid, verslaving aan zoet (comfort fooddd), chronische vermoeidheid, apathie (allerlei plannen hebben maar nergens de fut voor vinden), etc. 'Toevallig' gebruik ik ook dure medicijnen die mijn dopamineniveau verhogen, maar uiteraard wil ik graag van die troep af.

Nou kan ik natuurlijk gewoon stoppen met al die dingen eten. Maar dat vind ik heeel moeilijk! Gluten en melk zitten bijna overal in (oehhh boterhammen met hagelslag!). Daarom wil ik heel graag laten onderzoeken óf ik wel daadwerkelijk een exorfinenbelasting heb, en welke exorfinen dan precies. Als ik wetenschappelijk bewijs heb, is het makkelijker om mijn complete dieet aan te passen dan in de vage hoop dat het misschien helpt.

Helaasch kan dit alleen nog maar in Noorwegen en kost het onderzoek 272 euro. Dat kan ik niet zomaar betalen bovenop mijn premie en eigen risico (pillen zijn verrekte duur). Dus ik kan iedere hulp gebruiken!

Moet je mij dan maar zomaar geld geven? Natuurlijk niet!

De laagst mogelijke donatie van deze site is 5 euro. Hiervan gaat volgens mij 3.85 dan naar mijn 'doel' en de rest is toeslag voor de site. Natuurlijk hoef ik niet het hele bedrag 'gedoneerd' te krijgen, maar alle hulp is welkom. 

Stel dat je zou doneren, dan krijg je natuurlijk een bedankje. Bijvoorbeeld een groot stuk zelfgebakken taart met of zonder suiker (binnen bepaalde kringen zijn deze world famous hoor, vooral mijn carrot cake is een moderne klassieker), een hysterische glitterende over the top mandala kleurplaat (naar eigen kleurkeuze), een handgeschreven zelfgeknutseld kaartje, of iets anders leuks dat ik voor je kan doen.

Ik zou het super tof vinden als iemand wil meewerken aan dit experimentje! Zie het als een ruilactie ;).

(Als de actie voorbij is en ik niet genoeg heb om te kunnen bijbetalen, dan krijgen uiteraard alle donateurs een bedankje en hun geld terug!)

Liefs Taya

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10 donaties
€ 155,00
Doel: € 272,00
56%

Deze actie is gesloten.