Mobiele zwembadlift voor Openluchtzwembad

Mobiele zwembadlift voor Openluchtzwembad | Geld inzamelen
 
 
Zwembad lift voor mindervalide personen Openluchtzwembad Emmer Compascuum

Het Openluchtzwembad in Emmer-Compascuum staat al jaren bekend als het mooiste buitenbad van Drenthe. Wij zijn een stichting en moeten ons voorzien met beperkte subsidie van de gemeente. Gelukkig hebben we goede jaren achter de rug en konden daarmee noodzakelijke werkzaamheden aan de baden en apparatuur uitvoeren om het zwembad ook in de toekomst te behouden. De zomer van 2018 was een TOP-zomer en toen heeft iedereen verkoeling kunnen vinden in ons bad.

Iedereen?? Nee, helaas konden wij dit niet aanbieden aan onze mindervalide medemens. Dit willen wij wel heel graag, want buitenzwembaden zijn slecht toegankelijk voor deze groep.

Wij hebben afgelopen winter in samenwerking met instanties een ruime rolstoeltoegankelijke douche/toiletvoorziening (inclusief hoog/laag aankleedtafel) kunnen realiseren. Het volledige complex is rolstoelvriendelijk gemaakt en het enige dat nu nog ontbreekt zijn de faciliteiten om te kunnen zwemmen voor deze groep. Hiervoor is een mobiele zwembadlift noodzakelijk. Wij hebben jullie hulp nodig om dit te kunnen realiseren. 

18 mei 2019 worden onze nieuwe voorzieningen officieel geopend. Hoe mooi zou het zijn als wij dan kunnen meedelen dat wij ook dit jaar nog toegang tot onze baden (en dus verkoeling en beweging) kunnen aanbieden aan de mensen die het zo hard nodig hebben. 

Update 24 mei 2019: Inmiddels is door een bijdrage van de Gemeente Emmen de badlift gerealiseerd! Geweldig nieuws maar we gaan door. Ook bij het diepe bad willen wij de voorzieningen en naast de badlift gebruiken wij de donaties voor het aanschaffen van drijf- en hulpmiddelen in het water voor minder valide.

Help ons mee om specifiek voor deze doelgroep een mobiele zwembadlift te kunnen realiseren. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

30 donaties
€ 675,00
Doel: € 11.000,00
6%

Deze actie is gesloten.