Mijn laatste hoop

Mijn laatste hoop | Geld inzamelen
 
 
schuldvrij worden met behulp van jullie!

Ik ben Yuri Plant, 23 jaar woonachtend in Eerbeek. Via hier hoop ik mijn huis, huisdieren en alles er omheen niet te verliezen.

Sinds +- 15 december 2018 ben ik wegens omstandigheden mijn baan verloren. Omdat ik mijn baan verloor, raakte ik ook mijn bewindvoering kwijt. De week nadat ik geen bewindvoering meer had, ben ik met mijn vader en stiefmoeder de boel een beetje na gaan kijken. Wat bleek is dat er twee maal de huur is gestorneerd, een paar rekeningen van de nuon, kpn en nog wat dingen zijn niet betaald/teruggeboekt. Gemeentelijke belastingen etc dien je zelf maandelijks aan te zetten i.p.v jaarlijks (is eigen keus, maar ik wilde maandelijks). Omdat zij dit niet heeft gedaan, kreeg ik daar een paar flinke rekeningen van binnen. Ook zijn er geen wijzigingen doorgegeven bij de belastingdienst waardoor ik te weinig zorg- en huurtoeslag heb ontvangen. 

Nou heb ik vanaf het moment dat ik geen werk meer heb t/m eind januari/ begin februari geen werk gehad. Samen met de openstaande bedragen en nieuwe achterstanden heb ik via een uitzendbureau een baan gekregen bij Ziggo. Ik heb een contract getekend voor minimaal 6 maanden o.b.v 40 uur per week met een salaris van ongeveer 1600 euro in de maand. 

Toch kwam ik niet elke week aan de 40 uur. Een week lag ik met 40 graden koorts op bed, een week en een aantal dagen kreeg ik verplicht verlof i.v.m te weinig werk, zelfmoord van een goede vriend en overlijden van de vader van een andere vriend. Die verlofdagen werden natuurlijk niet betaald omdat ik te weinig uren had opgebouwd, Kortom, ik had niet de baangarantie die ik nodig had in mijn situatie. 

Na een aantal gesprekken werd er beloofd dat ik gewoon 40 uur kon maken in de week, maar de schulden stapelden zich maar op. Omdat ik niet voldoende inkomen had, was ik niet in staat alle rekeningen te kunnen betalen.

Door deze situatie ben ik mij een beetje gaan afzonderen van de buitenwereld. Ik had weinig contact met mijn ouders, vrienden en familie. Ook ben ik zelf weinig tot niks gaan eten/drinken op een dag. Ontbijten deed ik al weinig en er was vaak geen eten om naar het werk mee te nemen. Mijn avond eten was meestal brood met wat er op dat moment in huis was. 

Dit is niet de enigste reden. Ik heb door mijn vorige relatie 3 katten in huis. 2 vrouwtjes Puk en Muis, en een mannetje Tommie. Mijn katten staan bij mij op de eerste plek, en zal ze ook never nooit weg doen. Als ik zou moeten kiezen om kattenvoer te halen of eten voor mezelf van mijn laatste paar euro, dan kies ik voor kattenvoer. Dat zal ik ook altijd blijven doen, en daar zal ik niet in veranderen.

Door te weinig eten en drinken, het slaaptekort, te weinig beweging, omstandigheden en het financiële plaatje merkte ik dat mijn lichaam zwak werd. Ik was veel bij klanten en ik was veel onderweg. Ik was bijvoorbeeld na de kleinste handelingen, of na 2 trappen lopen al buiten adem. Als ik een rit van 30/40 minuten of langer had, had ik moeite met mijn ogen open te houden. Soms zette ik de auto even langs de weg om wat te bewegen zodat ik een beetje wakker werd. Hoe ik mij voel is heel lastig uit te leggen. Op 27 maart heb ik mij dan ook ziekgemeld. Vanaf die datum tot op heden zit ik ook in de ziektewet. Helaas heb ik bericht gekregen dat ze (uitzendbureau en Ziggo) niet verder willen met mij (wat ik overigens ook kan begrijpen). Vandaag (25-04-2019) komen ze mijn werkbus + laptop etc ophalen. Ik weet dus ook niet of ik mijn ziektewet zal behouden, of een ww uitkering of iets dergelijks.

Een paar schulden die ik op dit moment heb:

  • Nuon: 909,20,- (reeds afgesloten)
  • Kpn: 253,80,- (thuis afgesloten, mobiel bijna)
  • Vitens: 140,59,-
  • Rabobank: rond 1200,-
  • Ing: 1500,-
  • vorige werkgever +- 2000,-
  • Huur: 2 x 396,-  +  246,-
  • Wehkamp: 985,57,-
  • gemeentelijke belastingen: +- 400,- 
  • belasting(Bedrag is hoger) 162,-

Het zal niet veel meer zijn, maar zijn nog wel een paar meer rekeningen. 

Een slechte eigenschap van mij is dat ik er zelf te weinig achteraan ga. Ik vind het ook moeilijk om contact te zoeken bij schuld. Ook vind ik het moeilijk om hulp te zoeken/te praten over mijn problemen. Ik heb eerder wel contact gezocht en meerdere malen betalingsregelingen getroffen, alleen ik kan ze nu niet meer nakomen. Dus nieuwe afspraken maken heeft geen nut meer. Ik ben het complete overzicht kwijt. Mijn energiecontract is reeds afgesloten, mijn vorige autoverzekering is afgesloten, mijn kpn thuis is afgesloten, en mijn kpn mobiel dreigt afgesloten te worden. 

Op dit moment is de schuld zo hoog, dat ik het zelf niet meer op kan lossen. Daarom hoop ik dat er mensen bereid zijn mij hier in te steunen/helpen, zodat ik niet mijn huis en het belangrijkste mijn katten kwijt raak! Van mij hoeft ook het volledige bedrag niet behaald te worden, want kleine beetjes zullen mij al blij maken / helpen.

Voor vragen ben ik ook te bereiken op 0621812213 of yuri-p@hotmail.com 

Alvast super bedankt!!

Yuri Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 9.000,00
0%

Deze actie is gesloten.