Mijn hoop op verlenging

Mijn hoop op verlenging | Geld inzamelen
 
 

Ik heb darmkanker, stadium 4, met uitzaaiingen naar buikvlies en lymfeklieren.

Ik ben Mirjam, ook wel Mikki genoemd, 50 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 17 en 14 jaar.

In januari 2018 kreeg ik de diagnose darmkanker. Ik ben in februari 2018 geopereerd en kreeg daarna voor de zekerheid nog chemotherapie. Een half jaar later bleek bij de controle dat er nu een tumor vanuit de darm op mijn eierstok zat. Hiervoor heb ik een zware operatie ondergaan in oktober 2018, de zogenaamde HIPEC, waarbij zijn verwijderd mijn eierstokken, eileiders, baarmoeder, stukje dunne, dikke en blinde darm en het buikschort. Na 14 dagen opname mocht ik naar huis en kon ik langzaam aan herstellen. Het ging ruim een jaar goed maar in maart 2020 bleek ik uitzaaingen in mijn long te hebben. Hier ben ik 10x voor bestraalt. Bij de controle in oktober 2020 bleek ik een voorstadium van borstkanker te hebben en volgde er wederom een operatie. Bij de controle van maart 2021 bleek ik weer uitzaaiingen te hebben. Dit keer in het buikvlies en de lymfeklieren. Nu na de 5e keer kanker, kunnen ze mij alleen nog levensverlengende chemotherapie geven. Ik word nu dus palliatief behandeld.

Je wereld stort in na dit afschuwelijke nieuws. We hebben gekeken of er in een ander ziekenhuis meer gedaan kon worden maar dat was niet het geval. Omdat ik niet alleen op de chemo wil wedden, en wil dat mijn man straks tegen de kinderen kan zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om zo lang mogelijk bij mijn gezin te blijven, ben ik gaan zoeken naar alternatieve behandelingen.

Ik heb dat gelukkig gevonden! Deze kuur kost 2750,00 per 60 dagen en wordt niet door de verzekering vergoed. De eerste kuur heb ik zelf kunnen betalen, de tweede en derde met behulp van familie en vrienden. En met succes, want de scan van augustus liet zien dat er sommige uitzaaiingen niet waren gegroeid, sommige kleiner zijn geworden, en de uitzaaiingen op het buikvlies konden ze zelfs niet meer zien op de scan. De scan van oktober liet een stabiel beeld zien! Ook heb ik dankzij de alternatieve kuur amper last van bijwerkingen en dat alleen al is winst!

Graag wil ik jullie hulp vragen om 17.500,00 bij elkaar te krijgen zodat ik in ieder geval een jaar vooruit kan met deze kuur en hopelijk daarna over kan op een onderhouds kuur. 

Doel: mijn kinderen volwassen te zien worden, daar ga ik voor!

Motto: als je niet kunt winnen moet je zorgen dat je niet verliest!

Mijn dank is immens, liefs Mirjam

 

 

 

Mirjam Brouwer
24-11-2021

Wauw wat zijn wij overdonderd door alle donaties. Jullie hebben mijn bericht massaal gedeeld. Zo bijzonder dat er zoveel mensen, die we kennen maar ook die we niet kennen, zo met ons meeleven! Dit geeft ons zoveel kracht en hoop. Vorige week zijn we de actie gestart en we hebben nu al bijna het streefbedrag binnen. We hebben er geen woorden voor!

Momenteel gaat het naar omstandigheden fysiek goed met mij, heb wat last van het handsyndroom, maar verder eigenlijk weinig klachten. Ik fiets en wandel regelmatig om in conditie te blijven, en we proberen leuke dingen met het gezin, familie en vrienden te doen. Ik probeer te genieten van wat het leven mij te bieden heeft, en dat lukt gelukkig vaak! Want ik ben nog lang niet uitgekeken en wil nog heel lang genieten van alles om mij heen. Als je zo'n diagnose krijgt ga je veel intenser leven en de dag plukken. Vreemd toch, dat je daar eerst ziek voor moet zijn. Iedereen zou het leven moet vieren en genieten van de kleine dingen. Mentaal is het niet altijd even makkelijk. Vaak sta ik aan de zijlijn naar de situatie te kijken, en denk ik dit gaat niet over mij. Gister ben ik gestart met chemo kuur 10, en volgende maand alternatieve kuur 4, die ik dankzij jullie kan betalen! Ik denk echt dat de alternatieve kuur de chemo versterkt. Begin januari weer een scan, ik ga jullie op de hoogte houden.

Heel, heel, heel erg bedankt!

Liefs Mirjam


574 donaties
€ 18.510,00
Doel: € 17.500,00
105%