Mijn gevecht naar gerechtigheid

Mijn gevecht naar gerechtigheid | Geld inzamelen
 
 
Misdaad film over identiteit fraude waarvan ik slachtoffer ben.

Beste Mensen,

Ik ben Elisabetta Agyeiwaa (28) en ben slachtoffer van persoonverwisseling en identiteit fraude. Ik ben geboren in Italie (1991) en zowat direct na mijn geboorte door mijn Ghanese moeder illegaal achtergelaten in Nederland. Als kind groeide ik op Sint Nicolaasga, een dorp in de gemeente De Friese Meren. Op mijn 21ste werd het me duidelijk dat mijn moeder (sinds 1993) mijn persoonsdocumenten waaronder mijn geboortakte-indentiteitbewijs heeft verhandeld aan een andere vrouw, die daardoor tot op nu eigenaar is van mijn identiteit. Hierdoor leef ik met de aantekening "onbekende status" op mijn verblijfsvergunning. Tot nu toe heeft geen enkele justitiële instantie deze misdaad op willen lossen. Na meerdere aangiftes en steeds weggestuurd te worden door politie gemeentes, immigratiedienst kies ik er voor om hier over een film te maken. Ik ben filmmaker afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
En wil mijn eigen talenten en vaardigheden inzetten om gerechtigheid te creeren voor mijzelf en anderen die in een vergelijkbare situatie verkeren.

Ik doe mee aan deze donatie actie om het probleem waar ik mee leef op te lossen, door dat ik met de status onbekend leef, heb ik zowat geen rechten als burger in Nederland of ergens anders over de wereld. Geen enkel land wil me als volwaardig burger erkennen.
Ik zal de donaties gebruiken voor de productie van mijn film, deze fraude is wereldwijd een politieke en sociale kwestie.

THEMA FILM

Dit autobiografisch levensverhaal is zo persoonlijk geleefd en verbeeld.
Dat tegelijkertijd de story van vele anderen deelt.
Wordt nu verder ontsluierd in al zijn complexiteit.
Een filmisch epos over het recht op identiteit.
Op mens-zijn, eigenwaarde, een plek onder de maan.
Op een leven waarin je mag bestaan.

MOTIVATIE

Door het maken van deze film wil ik bewustheid creëren wat de gevolgen zijn van identiteit fraude.
Wat er met je identiteit allemaal gedaan kan worden.
En hoe er zonder enig toestemming of bewust zijn iemand anders op je identiteit kan leven in het buitenland.
Ik wil de kijker meenemen in een persoon verwisseling een verhaal dat ik zelf echt mee heb gemaakt.
Mijn verhaal raakt alle thema vlakken maar voornamelijk leerzaam.

IN MEI 2020 IS DE DRAAIPERIODE.

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt samen met een team aan een start van onze documentaire film. Mei 2020 is de draaiperiode.
De opbrengst van deze campagne gaat rechtstreeks naar de film productie.
Wilt u ons helpen dit project te maken? Als jonge filmmakers hebben we geen groot budget. We krijgen veel hulp van alle kanten, maar camera, geluidsapparatuur, professionals en reizen door Europa, kosten veel geld. Daarnaast streven we ernaar dat onze documentaire voor leerzame doeleinden gebruikt kan worden, hiervoor moeten we deze naar verschillende talen vertalen. Uw bijdrage kan ons helpen onze film af te ronden en dit waargebeurd verhaal en deze kennis over de hele wereld te verspreiden!

WAAR WORDT HET GELD AAN BESTEED.

Het geld zal worden besteed aan de huur van camera, geluidsapparatuur, cast, crew, locaties, catering, productie en reiskosten en maatschappelijk veldwerk. En opnames in andere delen van europa waar deze fraude actief is.
We zijn allemaal super gemotiveerd om dit waargebeurd verhaal te vertellen.

We zijn dankbaar voor alle steun die we krijgen van iedereen die dit verhaal leest, er naar luistert en het deelt, alle donaties worden vernoemd in de aftiteling van de documantaire film.

https://www.youtube.com/watch?v=jCDh7UG9qmc&feature=youtu.be


Bekijk onze website en volg ons op Instagram en Facebook voor sneak peeks, exclusieve beelden en updates!

www.elisabettaagyeiwaa.com


#Shareforfreedom

Bedankt voor jouw tijd en bijdrage!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

16 donaties
€ 571,00
Doel: € 33.000,00
1%