Met nieuwe longen de Mont Ventoux beklimmen!

Met nieuwe longen de Mont Ventoux beklimmen! | Geld inzamelen
 
 

In 2018 ben ik helaas getroffen door kanker. De noodzakelijke chemobehandeling heeft als gevolg gehad dat mijn longen volledig zijn verwoest. Mijn enige kans op overleven was een longtransplantatie. Gelukkig heeft het UMC Groningen mij deze kans geboden en is er een donor gevonden van wie ik longen heb mogen ontvangen. Als symbolische afsluiting van mijn revalidatie ga ik eind juni 2022 de Mont Ventoux beklimmen. Hierbij zullen mijn vrouw en longarts, samen met de cycling club Give & Live, ook mee omhoog gaan. 

Het doel is onder andere om getransplanteerden uit te dagen om (weer) te gaan bewegen met een daarbij passende gezonde levensstijl. Zo zorgen we er samen voor dat donorschap meer besproken wordt, meer mensen donor worden, wachtlijsten gaan afnemen en er alternatieven komen voor transplantatie. 

Uw bijdrage zal met name ter beschikking worden gesteld aan cycling club Give & Live, die mede verantwoordelijk is voor het organiseren van de Transplantoux 2022. Daarnaast zal een bedrag ter beschikking worden gesteld aan het UMC Groningen, afdeling longtransplantatie.

Ruud Pronk
29-06-2022

Beste,

Allereerst willen we u ontzettend bedanken voor jullie bijdrage en support. Dit heeft ons heel veel energie gegeven in aanloop naar, en tijdens, de beklimming van de Mont Ventoux. Dat hebben we 25 juni jongstleden met heel veel plezier gedaan.

Er is een zeer groot bedrag ingezameld. Hiermee zullen we de cycling club Give & Live en het UMC Groningen, afdeling longtransplantatie ondersteunen. Cycling club Give & Live is hiermee in staat om haar doel de komende jaren te continueren, namelijk om getransplanteerden uit te dagen om (weer) te gaan bewegen met een daarbij passende gezonde levensstijl. Zo wordt ervoor gezorgd dat donorschap meer besproken wordt, meer mensen donor worden, wachtlijsten gaan afnemen en er alternatieven komen voor transplantatie. 

Het UMC Groningen, afdeling longtransplantatie, heeft behoefte aan een of meer toestellen in haar sportzaal. Ook deze behoefte kunnen we mede door uw bijdrage vervullen. Het UMC Groningen, afdeling longtransplantatie is net als cycling club Give & Live zeer blij met de ondersteuning. Met behulp hiervan zijn longtransplantatie patiënten namelijk sneller in staat om te herstellen na de ingrijpende operatie.

Kortom, nogmaals dank voor uw bijdrage en support!

Ruud & Karen

 


240 donaties
€ 6.660,00

Deze actie is gesloten.