Met Harmonia naar Macedonië

Met Harmonia naar Macedonië | Geld inzamelen
 
 
Mijn droom is een brug slaan van angst naar liefde, van de drukte naar de stilte,

Ik ben Toos Voorneveld, 58 jaar en net mijn eigen bedrijf gestart, na een druk leven, alleenstaande moeder van 3 kinderen, burn out. Was ik er klaar mee, nu is het tijd om te doen wat uit mijn hart koimt, dat is dan zoveel mogelijk in de natuur te verblijven en te genieten van de adembenemende schoonheid, de ongerepte natuur, het mystieke, de volksverhalen, mediterrane weersinvloeden,  de gastvrijheid, heerlijke slow food en de stilte. Ook niet onbelangrijk de zeer lage prijzen, je kan hier, al heerlijk dineren voor 3 euro pp. Ik liet me totaal onderdompelen in de cultuur in een lieflijk bergdorpje Star Dojran. Mijn droom is om een plek te hebben en hier iets te `DOEN`met elkaar, met meer mensen te genieten.een soort van belevenis af en toe een gesprek in alle vrijheid.

Na al die positieve berichten kwam ik weer in de FLOW, dank , het was even nodig, dit proces was heftig, boeiend en alles er tussen in, een proces waar je zo graag over wil brainstormen, spiegelen etc. Ik ben in gesprek gegaan met een aantal vrouwen hier,in Macedonië daaruit kwamen we op een uitspraak van een songwriter ` bring the flowers back in the village` . Toen begon er bij mij wat te borrelen, te bruisen, wat zou het mooi zijn als we dit zouden kunnen doen. Macedonië is een land, verborgen, vergeten, vele inwoners zijn vertrokken naar het buitenland en in de dorpen vind je vele huizen waar niemand meer woont. De mensen hier leven in armoede en helpen elkaar, ze delen wat ze hebben, zo bijzonder om dit te ervaren. Ik leef met ze en verwonder me keer op keer over de veerkracht. 

De jongeren vertrekken vaak naar de grote steden, om te studeren en blijven daar. Macedonië is in omvang ongeveer even groot als Nederland. Hier leven 2 miljoen mensen waarvan 25% in Skopje.

 
Ik zou graag ism met jullie en met steun van de lokale bevolking een festival willen organiseren van 3 dagen. Locatie is :aan het strand van Star Dojran. In overleg , in mei of juni, wil daar 200 vrouwen uit Nederland verwelkomen. Hoe meer vrouwen er komen, hoe lager de prijzen voor verblijf en transfer, vervoer naar andere prachtige bezienswaardigheden.

Met yoga, meditatie, aura heeling, reiki, wandelen op blote voeten, massage, yantra`s schilderen , mantra`s zingen, mudra, tekenen, schilderen, ceremonies rondom moeder aarde, volle maan etc. djembe work shop, slow food, lokale producten, honing, biologische wijnen, ajvar, etc.  Om de mensen hier te ondersteunen en solidair te zijn. Met bussen naar de dorpen en planten en zaadjes poten , elkaar echt ontmoeten. Met live muziek , heerlijk uren natafelen en de verhalen delen. Tevens kunnen de vrouwen langer dan 3 dagen verblijven, ik kan hier alles regelen en naar de wensen excursies regelen, naar spirituele krachtplekken, watervallen, archeologische plekken, wijnproeverijen, obv gidsen wandeltochten organiseren, naar het strand in Griekenland, iconen bezichtigen in Ohrid, dagje Skopje, geboortehuis Moeder Teresa bezoeken. Zoveel te ontdekken in dit prachtige land.

Ik ken deze streek in Z.O.Macedonie en voel me op mijn plek, het is een magische plekaan een prachtig meer. Ik wil excursie`s reizen aanbieden.Zeer gezond voor mensen die last hebben van luchtwegen aandoeningen. Ik wil hier met andere genieten en dat kan. Zat in de ww, paar dagen geleden, naar de Kamer van Koophandel gegaan en nu is het officieel . Harmonia reizen bestaat. ik wil pakket reizen aanbieden, ik werk samen met de lokale bevolking. In de zomer is het hier erg warm en toeristich, maar in het voor en naseizoen staat alles leeg, de appartementen en de lokale bevolking moet het hebben van het hoogseizoen. Ik zie vele mogelijkheden, in het voor en naseizoen is het hier heerlijk, rustig, stilte.. Stilte wat vele mensen in Nederland nodig hebben, dan pas kom je bijjezelf. Is een WIN WIN situatie. Web site Logo en huisstijl wordt gemaakt door vrienden. Maar nu komen de onkosten, heb wat geld nodig om te starten , boekhouder, lidmaatschap VVKR en Garantiefonds en marketing. Heb zelf een minimum inkomen nu , ik maak gebruik van 6 maanden startperiode via UWV. Voor de donateurs, organiseer ik ide winter  een Macedonische avond in Utrecht, traditionele maaltijd, muziek en lezing over mijn start en voortgang.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 100,00
Doel: € 2.500,00
4%

Deze actie is gesloten.