Met Apple werken voor Slechtzienden

Met Apple werken voor Slechtzienden | Geld inzamelen
 
 
Help Stichting met Apple werken voor Slechtzienden om hun leerlingen beter te begeleiden.

 

Inleiding

Waarom is de stichting/goede doel met Apple werken voor Slechtzienden opgericht?

Puur uit frustratie daar de stichtingen voor blinden en slechtzienden niet de middelen en het geld hebben om mij en vele lotgenoten te ondersteunen met het werken met Apple en andere intelligente hulpmiddelen in en rondom je huis. Daarom hebben we een gedegen onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat hier veel vraag naar is en dat dit ook nog niet wordt aangeboden. Er is zoveel mogelijk, maar haast niemand kan je vertellen over hoe en wat. Ze zijn er wel maar die moet jezelf betalen. Tegen mij Christiaan zeiden ze, zoek het zelf maar uit, want u ziet nog iets te goed mijnheer. Dat noem ik de omgekeerde wereld. Je mag en kan je dus niet goed voorbereiden op het feit dat je blind wordt. Daarom willen wij graag GRATIS slechtzienden en lotgenoten helpen om hiermee te leren werken en vertellen in een huiselijke sfeer wat er allemaal mogelijk is. 

Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en bestaan voort uit donaties, giften en sponsors. Daarom hebben wij de ANBI-status aangevraagd en dit is voor ons erg belangrijk, daar dit de drempel om te doneren voor een groot deel wegneemt bij de mensen. Wij hebben ook het CBF-keurmerk aangevraagd. De instantie die goede doelen controleert en in de gaten houdt of ze zich wel aan de wettelijke regels houden.

Wij hebben in de opstartfase steun gekregen van de gemeente ‘de Fryske Marren’ voor het inrichten van de werkplekken en persoonlijk € 10.000, = ingestoken om van start te gaan. Door alle Apple iDevices aan te schaffen, woning slechtziend/rolstoel vriendelijk gemaakt en praktijkruimte ingericht.

De komende tijd gaan we werken aan onze naamsbekendheid. Er liggen folders bij de grote oogklinieken in Nederland en het UMC Groningen stuurt direct hun patiënten naar ons door. En bij diverse Apple resellers kunnen we ook diverse trainingen gaan geven. Verder zijn we druk bezig een uitleenservice van iDevices op te zetten om onze lotgenoten thuis te leren werken wat er allemaal mogelijk is om hun leven aangenamer te maken. En zijn we van plan ons aan te melden bij diverse fondsen en aan te melden bij geef.nl enz. En geven wij van elke € 10, = die er binnenkomt € 2,50 weg aan de Stichting FKBO te Bonaire voor de slechtzienden daar, aangezien ze hiervan afhankelijk zijn en wel wat steun kunnen gebruiken.

En niet onbelangrijk we zijn zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer, daar dit erg belangrijk is voor de slechtzienden aangezien ze hiervan afhankelijk zijn.

Missie/visie

Stichting met Apple werken voor Slechtzienden is een stichting zonder winstoogmerk die gespecialiseerd is in het geven van maatwerk iAdvies, iLeren en iCoaching op het gebied van nieuwe technologie betreft het slimme wonen. Het advies, trainingen of het coachen geven we met passie en kennis. We zijn al tientallen jaren Apple kenners bij uitstek. Goede voorbereiding, activatie en nazorg zijn kernwaarden voor onze dienstverlening. Samen met de juiste partners zorgen we voor een geslaagde cursus. Wij gaan proberen uw leven wat aangenamer te maken.

Om te bepalen wat er in hun situatie nodig is, starten we altijd met een vrijblijvend intakegesprek om te zien wat we van elkaar mogen verwachten. Op basis hiervan maakt Stichting met Apple werken voor slechtzienden een opmaat gemaakte training of workshop.

Iedere deelnemer leert op een persoonlijke manier hoe ze meer uit hun apparaat kunnen halen dan alleen maar e-mail en internet. Of dit nu een iPhone, iPad, iWatch, AppleTV, AirPods, HomePod, MacBook of Mac is. 

Maar ook een advies, training of coaching in een specifieke App. en het werken met de Woning App. (Homekit) i.s.m. Philips Hue is onze specialiteit. We hebben alle producten in huis van Apple tot de slimme verlichting van Philips Hue, stem bedienbare deursloten en alarmsystemen.

Na onze cursus zijn ze zelfverzekerder en gaan ze gemotiveerder te werk of door het leven. ‘Er gaat een wereld voor me open’ is een veelgehoorde reactie tijdens de trainingen. Up-to-date kennis leidt daarnaast tot een hoger zelf-oplossend vermogen van de cursist.

Doelstelling

Onze doelstelling is puur om GRATIS slechtzienden het leven aangenamer te maken doormiddels het werken met Apple iDevices en andere slimme apparaten zoals Philips Hue verlichting. Dit gebeurt allemaal in een huiselijke sfeer, niks moet alles mag. 

We gaan dit bewerkstelligen doormiddels veel te promoten op sociaal media zoals Facebook die speciale groepen heeft voor blinden en slechtzienden, en via de instanties. En door ons aan te melden bij diverse fondsen en bij geef.nl e.d.

Ons doel voor de komende tijd is het verder uitbreiden van onze Apple iDevices dit omdat het echt nodig is om alle iDevices dubbel te hebben om iedereen optimaal trainingen te kunnen geven.

Strategie

De strategie om onze doelen te behalen is door veel te promoten op de sociaal media zoals Facebook enz. Zodat we door het gehele land bekend worden. Want er is niemand die dit gratis aanbiedt en dat is ons sterke punt. We weten bijv. hoe je hoog in de zoekmachines moet komen zonder hiervoor veel geld te betalen.

We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Vespafans.nl om 1 keer per jaar een Vespa Rideout te organiseren voor ons, zodat we met de slechtzienden een rondje door de omgeving van Amsterdam kunnen rijden. Het inschrijfgeld gaat naar onze stichting. 

Verder helpt de gemeente ‘de Fryske Marren’ ons aan lotgenoten om trainingen aan te geven, want binnen onze gemeente en de omliggende gemeenten is dit er niet.

Huidige situatie

Op dit moment zijn we al druk bezig met patiënten te begeleiden van het UMC te Groningen en ziekenhuis Tjongerschans uit Heerenveen. En enkele cursisten via mond op mondreclame. Het gaat voorspoediger dan we verwacht hadden, met dank aan de ziekenhuizen uit Groningen en Heerenveen.

We hebben een speciale ruimte verbouwd tot een trainingslokaal waar alle Apple iDevices staan opgesteld. Zodat we optimaal trainingen kunnen geven.

Verder zijn we benaderd door een officiële Apple reseller om bij hun trainingen te gaan geven. Zij staan belangeloos hun trainingslokaal beschikbaar. Wij gaan hier in januari mee starten.

De doelstelling om slechtzienden hun leven aangenamer te maken is wat ons betreft al gelukt door de mensen die we al geholpen hebben.

Activiteiten van de organisatie


De volgende activiteiten ondernemen we om de slechtzienden het leven wat makkelijker te maken.

Met iAdvies bedoelen we dan ook echt advies geven.
Maar dan speciaal voor slechtzienden. Geheel vrijblijvend en gratis. U zit bijv. met de vraag, welke iPad is beter voor mij? De pro of de gewone.
Welke iMac en vanaf welk jaar is goed? Of welke iMac heeft een beter scherm?
Welke apps zijn er verkrijgbaar?
Zo zijn er speciale toetsenborden met zwarte of witte ondergrond met grotere letters.
Wij geven een eerlijk advies welk iDevice het beste bij hun situatie past. Of welke Philips Hue verlichting in hun woning of op uw werkplek past.

Met iLeren bedoelen we zoals het woord zegt, het leren omgaan met Apple iDevices.
Of met de Philips Hue verlichting i.s.m. de Homekit/Woning app. of andere slimme apparaten in en om uw huis/werk. Geheel vrijblijvend en gratis. Wij vertellen alle tips en trucs die we weten. Stapsgewijs leren werken vanaf de basis tot en met het volledig zelfstandig hun leven makkelijker te maken.
Want bijv. het werken met Apple Siri, dan gaat er een wereld voor hun open. We kunnen bijv. leren omgaan met Siri, instellingen van uw iDevices, uitleg speciale Apps voor slechtzienden en nog veel meer.

Met iCoaching staat u er achteraf nooit alleen voor.
Heeft u na afloop thuis nog vragen, opmerkingen enz?
Ook dan zijn wij er voor u.
Wij geven de nazorg die nodig is om hun leven makkelijker te maken met hun iDevices. Dit kan natuurlijk door te bellen met de iPhone, of een iMessage te sturen of dat wij kosteloos terugbellen. Of door een email te sturen.
Maar wij kunnen hun ook helpen op afstand met bijv. Teamviewer en dan samen het probleem proberen op te lossen.

Voorbeeld van activiteiten 

We zijn druk bezig met het opzetten van een uitleenservice i.s.m. met diverse Apple resellers. Ze hebben ons benaderd na berichtgeving en willen ons ondersteunen door 2ehands Apple iDevices aan te bieden met een hoge korting. En verder kunnen wij gebruik maken van hun instructie lokalen om trainingen te gaan geven voor de regio’s Groningen, Leeuwarden en Zwolle. Dit doen we puur omdat niet iedereen het zich kan veroorloven om dure Apple iDevices aan te schaffen en zo kunnen wij ons steentje bijdragen om hun leven wat aangenamer te maken.

Het opleiden en begeleiden van slechtzienden op het eiland Bonaire.
Wij gaan hier eind maart weer een maand naar toe om de mensen hier te helpen.
Hiervoor werken wij samen met het FKBO (Fundashon Kuido pa Bista i Oido)
Van elke € 10,= die wij krijgen, doneren wij weer € 2,50 aan onze vrienden op Bonaire.

Toekomst

We zien de toekomst voorspoedig tegemoet aangezien het rijk steeds meer gaat bezuinigen op de zorg. En de minder bedeelden zijn de dupe hiervan. Dit is ons natuurlijk een doorn in het oog, maar waar we wel op in springen.

We hebben de insteek om op ten minstens 4 plekken in het land te gaan opereren. Zodat niet iedereen te ver hoeft te reizen. Dit is natuurlijk toekomstmuziek, maar niet onhaalbaar denken wij. Je moet alleen de juiste mensen hiervoor ontmoeten die de bereidheid hebben om hun mede slechtzienden hun leven aangenamer te maken.

Verder willen we graag i.s.m. officiële Apple resellers in het gehele land bij hun trainingen gaan geven of hun personeel leren hoe en wat. Zo kunnen wij in het gehele land de slechtzienden bedienen. Zij hebben de iDevices in huis en wij de kennis. Dus een win win situatie. Hiervoor zin we in gesprek met diverse Apple resellers.

Het was een heel verhaal, maar hopelijk bent u overtuigd om ons te steunen zodat wij onze doelen kunnen bewerkstelligen.

Bedankt namens het bestuur.

Christiaan, Jenna en Jinke

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 11,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.