Menstruatievoorlichting op scholen en bedrijven | Geld inzamelen
 
 

Menstruatievoorlichting op scholen en bedrijven

Verandering begint met begrip

Preken voor eigen parochie is zinloos! En strijden, dat is doodvermoeiend. De snelste weg om verandering te bewerkstelligen is langs de weg van begrip en begrip begint met iets zelf ervaren.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, een ervaring nog veel meer!

En de Men-struatie challenge laat voelen hoe het ECHT is om menstruatiekrampen te ervaren en welke invloed dit kan hebben op het dagelijks leven van vrouwen. Zodra mannen dit hebben gevoeld, hoef je ze plots niets meer uit te leggen. In slechts 3 minuten is het hen volkomen duidelijk. Wauw zo simpel is het! Het wordt dan ineens een stuk makkelijker om te praten over heb belang van menstruatieverlof en faciliteiten of flexibele oplossingen voor menstruerende vrouwen.

Er is zoveel meer aan de menstruatiecyclus dan de biologieles die wordt gegeven om het te verklaren, op dezelfde manier dat er zo veel meer aan seks en bevalling is dan de mechanica. Ons lichaam dient als de kanarie in de kolenmijn.

Onze menstruatiesymptomen zijn meestal ‘wakeup calls’ over de hoeveelheid giftige stoffen in ons leven, of dat nu in het voedsel is dat we eten, de baan of het bedrijf dat we hebben of de stressniveaus die we creëren door onze levensstijl.

Zelf ben ik een moeder van 3 dochters en heb ik inmiddels ook een kleindochter, ja natuurlijk heb ik er dan ook een groot belang bij dat er meer begrip komt tussen mannen en vrouwen over de menstruatie. Ik weet als geen ander hoe onmogelijk het is om “normaal” te blijven functioneren tijdens de menstruatie. Maar preken voor eigen parochie heeft meestal weinig zin, we hebben de mannen keihard nodig om hier verandering in te brengen.

Elke vrouw in de werkende leeftijd zal enkele gezondheidsgerelateerde, fysieke en/of psychologische, implicaties ondervinden van het vrouw zijn. Dit komt voor in de hele levenscyclus, van menstruatie tot de menopauze, en omvat gemeenschappelijke aandoeningen zoals fibroïden, endometriose en het premenstrueel syndroom, evenals aandoeningen die het vermogen om zwanger te worden of om de termijn te halen beperken. Zwanger zijn kan een reeks symptomen veroorzaken (zoals extreme ochtendmisselijkheid), de symptomen van bestaande aandoeningen verergeren (ook wanneer de zwangerschap het vermogen om een bestaande aandoening te behandelen belemmert), of leiden tot de ontwikkeling van gezondheidsaandoeningen, waaronder postnatale depressie. Veel van deze aandoeningen komen tot uiting in emotionele stress, een slechtere psychologische gezondheid (vaak depressie), vermoeidheid en pijn, waarvan bekend is dat ze allemaal aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor het werk.

De afgelopen 20 jaar heb ik me verdiept in vrouwenzaken en dan met name in het fysieke en geestelijke welzijn van vrouwen en heb hier de nodige opleidingen voor gevolgd. Ik twijfelde dan ook geen seconde om te reageren op de vacature voorlichter menstruatie, dit is me echt op het lijf geschreven! Vanaf september/oktober start ik als voorlichter menstruatie op scholen en bedrijven en kun je tevens bij mij terecht voor de persoonlijke menstruatie challenge zoals je in het filmpje van Humberto Tan ziet. 

Laten we elkaar helpen begrip creëeren, ik kan het niet alleen en het gaat ons allen aan, met jouw bijdrage kan ik workshops op scholen en bedrijven gaan organiseren. 

Als 50 mensen 50 euro doneren of 100 mensen 25 euro doneren is mijn doel bereikt, minder mag natuurlijk ook, alle beetjes helpen maar dan zijn er wel veel meer supporters nodig.

Laten we dit samen doen, jij de donatie, ik de uitvoering.

Doneer nu en maak het verschil!

Sandra de Leeuw
03-07-2019

Waarom denken vrouwen dat het normaal is om door te gaan tijdens de menstruatie?

Sinds de jaren 60 en 70 zijn steeds meer vrouwen deel gaan nemen aan het arbeidsproces. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Vrouwen hebben keihard moeten knokken om gelijk behandeld te worden. Toen der tijd was de wereld een mannenwereld. Veel mensen vinden dat de meeste bedrijven en de maatschappij, nog steeds door mannen gedomineerd wordt. Vrouwen zijn dus welkom om te werken en hebben meestal gelijke rechten maar er wordt dan wel vaak verwacht dat ze, op een ‘mannelijke’ manier werken. Op het moment dat je als vrouw niet helemaal aan dat plaatje voldoet, is de kans groot dat je als lastig bestempeldwordt. Veel vrouwen lijken er daarom voor te kiezen om de ongemakken maar te slikken en net als mannen door te gaan. Wanneer je vrouw bent en in de regel meer ‘vrouwelijk’ bent, gaat werken op een ‘mannelijke’ manier voor soms langere periode best goed (Wat het verschil tussen de ‘mannelijke’ -en ‘vrouwelijke’ manier van doen is, besteden wij in het boek: ‘Men-Struatie’, veel aandacht aan). Vrouwen zijn heel goed instaat om hun ‘mannetje’ te staan, maar om dit continu te doen gaat tegen hun natuur in. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal verschillend en het kan geen kwaad om daar eens goed naar te kijken. Wanneer we namelijk de menstruatiecyclus beter begrijpen, heeft dit voordelen voor zowel mannen als vrouwen. Dus laten we eens gaan kijken wat ‘natuurlijk’ is in plaats van wat de maatschappij ‘normaal’ vind.

 


Sandra de Leeuw
02-07-2019

De eerste termijn voor de opleiding is bijna binnen! Alle beetjes helpen, educatie is zo hard nodig!

https://www.facebook.com/menstruatie/videos/447518712465047/ 

Laat een reactie achter

6 donaties
€ 164,00
Doel: € 2.500,00
6%