Meer en beter onderwijs kinderen van Guatemala

Meer en beter onderwijs kinderen van Guatemala | Geld inzamelen
 
 
CrossFit030 traint 24 uur lang voor beter onderwijs voor de kinderen van Guatemala!

24 Challenge @ CrossFit030
Op 14 en 15 december 2019 van 12 tot 12 uur
, komen de atleten van CrossFit030 weer bij elkaar en trainen zij 24 uur lang voor een goed doel. Deze jaarlijkse traditie van CrossFit030 van 24 uur trainen en gezellig samen zijn met elkaar is pas compleet als wij daarmee ook geld inzamelen voor een goed doel, en dit jaar is dat - meer en beter onderwijs voor de kinderen van Guatemala. 

Om 12 uur in de middag gaat de CrossFit box op slot en krijgen de atleten ieder uur een challenge (workout) voorgeschoteld. De uitdaging is om aan zoveel mogelijk challenges mee te doen. Omdat zij trainen voor de kinderen van Guatemala en dus een goed doel steunen, gaan onze atleten nog harder in de workouts en zullen zij hun best doen om zoveel mogelijk workouts af te ronden. De 24 Challenge is online te volgen via de Stories van Instagram :) 

Voor elke 35 euro kan een kind een maand lang naar school!
De scholingsmogelijkheden voor veel kinderen in Guatemala, vooral uit kansarme milieus, zijn erg slecht. Niños de Guatemala (NDG) is in 2006 opgericht met als doel om hier verandering in te brengen, en bij te dragen aan een betere toekomst van de inwoners van Guatemala. NDG is van mening dat onderwijs de beste manier is om mensen een kans op een betere toekomst te geven. 

Het doel van CrossFit030 is om zoveel mogelijk kinderen, zo lang mogelijk naar het onderwijs te sturen!
Leuk feitje: Onze eigen topatlete Eline is ambassadeur van deze mooie stichting!

Wij hopen dat alle vrienden, familie, collega's en kennissen van de atleten van CrossFit030 een bijdrage willen doen voor dit mooie doel :) 

Informatie stichting NDG achter het goede doel

De stichting die zich hard inzet voor het onderwijs is Niños de Guatemala (NDG)

In 2006 is NDG opgericht door Marten Dresen, die naar Guatemala ging om de Spaanse taal te leren en vrijwilligerswerk te doen. Tijdens zijn reis ontmoette hij Mirna, een meisje uit een arm gezin, dat altijd op blote voeten rondliep. Hij besloot haar een paar schoenen te geven. Marten was geraakt door de dankbaarheid van Mirna en ontdekte dat hij meer voor de kinderen van Guatemala wilde gaan betekenen. Hij besefte dat een kleine verandering – schoenen – al een verschil kan maken.

Terug in Nederland kwamen de oprichters van de stichting tot de conclusie dat onderwijs belangrijk is voor de toekomst van kinderen zoals Mirna en richtten de Stichting Niños de Guatemala op. Nu, tien jaar later, zijn er 3 scholen geopend: twee basisscholen en één middelbare school. 500 kinderen gaan naar deze scholen en 60 Guatemalteken zijn er werkzaam. Op school krijgen de kinderen les over hygiene (de meesten hebben op school een tandenborstel omdat ze dat thuis niet hebben) en krijgen ze eten en sportles. Ook is er een social worker en is er ruimte voor psychologische hulp (deze kinderen hebben vaak al veel meegemaakt). 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

46 donaties
€ 1.514,00