Meer AED s in Dieren Red mensenlevens!

Meer AED s in Dieren Red mensenlevens! | Geld inzamelen
 
 
Red mensenlevens. Meer AED s in Dieren!

Lieve Dierenaren,

Ik ben Amber Drenthel en ik heb mijzelf aangemeld bij de Hartstichting als burgerhulpverlener in de omgeving van Dieren & Laag-Soeren. Omdat ik hier pas woon, ben ik gaan zoeken waar er in mijn woonwijk een AED hangt, mocht ik worden opgeroepen. De dichtstbijzijnde AED is op 1,96 kilometer afstand?!?! Dit willen we toch niet?

In Nederland krijgen jaarlijks 16.000 mensen een hartstilstand. De meeste incidenten gebeuren thuis. De enige manier om het hart weer normaal te laten kloppen, is het toedienen van een elektrische schok door middel van een AED.

Een niet gelukte reanimatie wordt vaak veroorzaakt door het te laat toedienen van een elektrische schok. De overlevingskansen na een hartstilstand dalen elke minuut met 10%. Bij reanimatie met een AED binnen 6 minuten na de hartstilstand, stijgen de overlevingskansen tot 70%. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk met de reanimatie te starten èn daarbij een elektrische schok toe te dienen. Snelle beschikbaarheid van een AED is daarom van levensbelang. 

24 uur per dag en 7 dagen per week kan ik worden opgeroepen om te reanimeren. Als ik eerst 2 kilometer heen moet voor een AED en dan weer 2 kilometer terug, dan is het voor het slachtoffer fataal geworden. 

Met deze actie wil ik zorgen dat er meer AED’s in Dieren en omgeving komen. 1 AED kost al €1660,- dus daarom heb ik jullie hulp hard nodig. Wie wil er nou niet investeren in zijn eigen overlevingskans?

Veel liefs,

Amber Drenthel

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 65,00
Doel: € 5.000,00
1%

Deze actie is gesloten.