Medische apparatuur kinderziekenhuis in Malawi

Medische apparatuur kinderziekenhuis in Malawi | Geld inzamelen
 
 
Actie verschepen van levensreddende apparatuur voor het Kinderziekenhuis in Malawi

In Malawi is er een enorm tekort aan medische apparatuur en andere inboedel voor de grootste kinderkliniek van het land.

Ik, Ine de Jonge, hoofdverpleegkundige van de kinderkliniek en polikliniek van het VUmc in Amsterdam, ben samen met mijn team gestart met een inzamelingsactie om goede medische apparatuur naar Malawi te verschepen. Dit is apparatuur van de voormalige kinderafdeling van het Slotervaart ziekenhuis; niet nieuw maar te goed om zomaar weg te doen.

Het gaat om beademingsmachines, warmtelampen om onderkoeling na geboorte tegen te gaan, ondersteuning van een niet goed ademende baby (neopuff), wiegen en allerei andere artikelen. Met uw hulp kunnen deze spullen een tweede leven krijgen en vele kinderlevens in Malawi redden. Ik ga zelf naar Malawi om uitleg en begeleiding te geven bij het in gebruik nemen van deze apparatuur.

Ons doel is om voor 1-6-2018 geld op te halen, zodat de medische apparatuur snel op de juiste bestemming is: de kinderafdeling van het Queen Elizabeth Central Hospital in Blantyre, Malawi.

Inmiddels is apparatuur en veel andere goederen aangekomen in Hoensbroek waar het met behulp van de stichting Harrie van den Brekel naar Malawi zal worden gebracht.

Helaas kan niet alles in één keer naar Malawi en zal er in oktober nog een container op transport gaan. Alle euro's zijn welkom! Alvast hartelijk dank!

 

Ine de Jonge
03-10-2018

Vandaag heb ik bericht gehad dat de hele inboedel op de plek van bestemming is aangekomen, in Malawi. Ik ben zo blij.

Inmiddels hebben wij op het terrein van MC Slotervaart een nieuwe container geplaatst, die wij met materialen en apparatuur gaan vullen om ook weer te gaan verschepen naar Malawi. Alle euro's zijn welkom. Hartelijk dank mede namens de inwoners en medewerkers van het ziekenhuis aldaar!


Ine de Jonge
21-05-2018

Vrijdag 1 juni gaat het eindelijk gebeuren! De apparatuur en veel andere zaken gaan op transport naar Hoensbroek en in juni naar Malawi. Allen hartelijk dank voor het lezen en de eventuele donatie! Uiteraard is de donatie via mijn doneer actie nog steeds van harte welkom.7


62 donaties
€ 1.792,00

Deze actie is gesloten.