Mdumbi Green Fair Festival 2018

Mdumbi Green Fair Festival 2018 | Geld inzamelen
 
 
Fantastisch 3 daags evenement in een Afrikaans dorpje. Alle winst gaat naar Transcape NPO.

                    Mdumbi Green Fair Festival

Het festival wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor Transcape NPO. Dit is een relatief kleine non-profit organisatie in een rural ('plattelands?') dorpje genaamd Mdumbi (ligt op de oostkust van Zuid-Afrika, maar dat zegt veel mensen waarschijnlijk niks).

Waaaaarom zou ik deze organisatie in godsnaam sponsoren voor zo'n klein evenement? Goeie vraag. Let me explain.

Transcape doet immens veel voor de Mankosi gemeenschap hier door bij te dragen op vier belangrijke vlakken. Hieronder heb ik het kort samengevat!

 

1. Education

Bouwen, begeleiden en ondersteunen van pre-schools, naschoolse activiteiten organiseren, zoals een Athletic Club. Financiele steun geven (scholarships) zodat kinderen de kans krijgen om naar betere scholen te gaan in de grote stad en eventueel universiteit. 

 

2. Health

Langs ziekenhuizen, scholen en huizen gaan om daar te onderwijzen en adviseren over HIV/AIDS waar meer dan 18% van de populatie onder lijdt. Ook zorgen ze voor transport naar het ziekenhuis voor mensen in nood, zodat ze niet 5 uur hoeven te lopen.

 

3. Kinderen in nood

Ze nemen een aantal van de armste kinderen onder hun hoede en ondersteunen hen met kleren, eten, matrassen en basic-life materials

 

4. Microfinance

Geeft de locals de kans om een klein bedrijfje op te starten door hen een kleine lening te geven (microcrediet systeem). Ze starten kleine winkels op of boerderijen. In 8 jaar is 90% van het geleende geld terugbetaald!

 

Lieve vrienden en familie, er zit zo enorm veel liefde en ambitie in deze organisatie. Ik wil ze graag helpen door geld voor dit evenement in te zamelen. Help mij om hen te helpen, al is het maar 5 euro!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

41 donaties
€ 942,00
Doel: € 1.500,00
62%

Deze actie is gesloten.