Masaai Samanya Davytei eerste jaar

Masaai Samanya Davytei eerste jaar | Geld inzamelen
 
 
Eerste jaar DONE ️ .... en hoe ?

David, 21 jarige Maasai jongen, werkte op het We4Kenya camp van zijn broer, waar wij onze laatste week verbleven (Kenya).

Vorig jaar met glans afgestudeerd op een secondary (middelbare) school.

Hij viel ons gelijk op, praat goed Engels, is slim en ontwikkeld, heeft humor, is ontzettend leergierig en wil heel graag verder studeren. Maar berust in het feit dat er geen geld is, maar ooit zei hij, ooit gaat het lukken. De hoop in zijn ogen en gezicht zijn onvergetelijk. Toerisme en Hospitality was zijn droom, in Nairobi of Mombassa.

Ook een verblijf moet dan geregeld worden. Daarom startte ik deze actie in december. De kosten van een HBO/Uni, zijn vergelijkbaar met Nld. Een salaris is 100 - 200 euro per maand...... begrijpelijk dat deze Maasai jongens van het platteland niet verder studeren. Het leek ons geweldig om deze topper de kans te geven, net zoals wij onze kinderen ook de kans geven. 

En nu, een maand verder (jan '20), start hij volgende week !!! Dankzij de vele donaties, groot en klein, gaat deze leuke jongen vanuit de Bush naar de grote stad, Nairobi. 

Afgelopen week is hij er geweest, schoolbezoek en op zoek naar een kamer. Alles is gevonden en gelukt vertelde hij, wel met GPS (op de mobiel).

Hij is er klaar voor en heeft er veel zin in !!

Deze actie blijft lopen, het verzamelde bedrag dekt bijna geheel de schoolkosten (1ste jaar), de boeken en de huur van de kamer ga ikzelf (Carla) maandelijks storten naar hem. Is nu echt wel mijn/ons bonuskind geworden. 

Maar hopelijk komt er ook een tweede jaar en dan hoop ik weer op een bijdrage van jullie, ik ga jullie op de hoogte houden via de updates hier, hoe het met hem gaat. Heb hem verteld, dat mocht het niet lukken, dat hij dan geen schaamte moet voelen. "Je kunt niet vallen als je niet klimt." Want net al in Nld kun je heimwee krijgen of kun hij het Universitiet leven niet volgen. 

Maar hij is heel gedreven en trots (Masaai), en gaat er alles aan doen om het te behalen, zo goed ken ik hem intussen wel. Wat zijn Leslie en ik trots op deze kanjer. 

 (kijk ook bij de foto's in de rechterkolom, of hij een echte Maasai is 10, en twee screenshots van onze app)

Carla de Block en Leslie Lensen
11-01-2020

Beste mensen !

Wat hebben we een mooi bedrag bijeen gekregen, ik heb het introductie verhaal iets aangepast aan de huidige omstandigheden. David GAAT NAAR DE UNIVERSITEIT !  

Start volgende week. 

Het ingezamelde bedrag is ongeveer de kosten van het eerste jaar om de school te betalen.

Ongelofelijk krom, dat het daar net zo duur is als hier en dat terwijl men daar plm 5 a 10 % verdiend van ons modaal inkomen. 

De kosten van de boeken en de huur van de kamer (30E p/m) ga ik zelf sponseren. Ook een bijdrage aan het kopen van eten en bed bv. Dat zijn kleine bedragen.

Heb hem ook geadviseerd om een baantje te zoeken in het weekend, in bv de horeca. Maar eerst maar eens "landen" vanuit de bush in het grote drukke Nairobi. Ik ben benieuwd hoe hij de stank van de uitlaatgassen etc gaat ervaren. Hij komt uit het prachtige zuiden, waar enkel natuur is.....3

Wij en hij, zijn ongelofelijk dankbaar dat jullie dit mede mogelijk hebben gemaakt en hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen. 

Ik zal af en toe een update hier doen. (Carla)

Asante Sana Wote 11 (Thank you all)    Leslie en Carla  68 donaties
€ 1.430,00
Doel: € 2.000,00
71% / 501 dagen te gaan

Deze actie is gesloten.