March and Spit Vluchtelingenwerk Lesbos

March and Spit Vluchtelingenwerk Lesbos | Geld inzamelen
 
 
Mirte en Frits werken met vluchtelingen op Lesbos

Lieve familie, vrienden, collega’s en medemensen, 

Zoals velen van jullie waarschijnlijk weten, zijn we met onze oude camper Olly op avontuur. Onze volgende bestemming is het eiland Lesbos in Griekenland. Hier gaan we ons minstens twee weken inzetten voor mensen die zich ook in een avontuur bevinden, maar dan een gedwongen avontuur, een verschrikkelijk avontuur. Hele gezinnen zijn verjaagd van huis en haard, hebben een angstige reis gemaakt en leven nu in grote onzekerheid. De meeste van hen zijn bij hun aankomst op Lesbos volstrekt afhankelijk van hulporganisaties en hun vrijwilligers. Daarom gaan we van 21 juni tot 5 juli aan de slag voor de hulporganisatie Movement On The Ground.

Movement on the ground biedt sinds 2015 hulp aan vluchtelingen. Ze helpen voornamelijk kinderen, vrouwen, families en kwetsbare mensen door middel van het uitdelen van eten en kleding en door het organiseren van activiteiten in het vluchtelingenkamp proberen ze de situatie ietsjes menselijker te maken.

De vluchtelingencrisis is niet meer elke dag in het nieuws, maar op het Griekse eiland Lesbos komen nog steeds dagelijks mannen, vrouwen, kinderen en families aan in kleine bootjes op de vlucht voor oorlog, bedreiging en honger. Deze beelden staan bij ons in het geheugen gegrift en vullen ons met schaamte en machteloosheid.

Er is een groot tekort aan geld en vrijwilligers doordat veel subsidies zijn stopgezet en donaties wegblijven omdat de vluchtelingencrisis niet meer het dagelijkse nieuws haalt. Daarom willen we graag iets doen: geld ophalen en meehelpen in het vluchtelingenkamp.

We willen jullie vragen om ons te helpen door een donatie te maken. Van dit geld willen we activiteiten organiseren in het vluchtelingenkamp en bijdragen aan kosten voor maaltijden, nieuwe tenten en ventilatiesystemen. Ons eigen verblijf, vervoer en levensonderhoud betalen we uiteraard zelf. We kickstarten de actie door zelf €100,- te doneren en het zou fantastisch zijn als jullie ook een donatie kunnen maken! Alle kleine beetjes helpen en we hopen met heel véél kleine beetjes in totaal €1500,- op te halen, maar nog meer zou natuurlijk nog beter zijn. Doneren kan heel makkelijk via iDeal.

Je helpt ons ook door dit bericht te delen via facebook, je insta-famous-kanaal, snapchat, tinder, vriendenkring, whatsapp-groepen of kettingbrieven! En vergeet ook niet de analoge communicatiemiddelen: vrimibo's, feesten, partijen, recepties, de verplicte koffieautomaat sessies en natuurlijk de kringverjaardagen!

Om een duidelijker beeld te krijgen van de omvang van de crisis op Lesbos –> kijk vooral naar het prachtige portret, gemaakt door een Syrische filmmaker, over een klein dorpje op Lesbos dat zich volledig inzette om de enorme toestroom van vluchtelingen op te vangen.

Bedankt!

Liefs,

Mirte & Frits

P.s. Check voor meer informatie ook de website van Movement On The Ground: http://movementontheground.com/

(Omslagfoto door: Maartje Brockman)Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

43 donaties
€ 1.880,00
Doel: € 2.000,00
94%

Deze actie is gesloten.