Marathon voor asbestslachtoffers

Marathon voor asbestslachtoffers | Geld inzamelen
 
 
Levensverlengend onderzoek en juridische steun

Op 6 januari 2007 overleed mijn vader Hans van Well aan de asbestziekte mesothelioom. Bovenstaande foto van ons beiden is vier maanden voor zijn dood gemaakt. Hij werd 63 en heeft niet meer de kans gekregen zijn kleinkinderen te zien opgroeien.

Op 3 november 2019 loop ik de marathon van New York, om geld in te zamelen voor bestrijding van de verschrikkelijke gevolgen van deze ziekte. Mijn vader hield enorm van sport en was in zijn jeugd een niet onverdienstelijke atleet. Hij had mijn deelname aan de marathon geweldig gevonden.

Asbestkanker wordt jaarlijks bij honderden mensen geconstateerd, die vaak op hun werk met asbest in aanraking zijn gekomen. Patienten hebben gemiddeld nog maar een jaar te leven. Ze sterven een gruwelijke verstikkingsdood doordat hun longen steeds verder worden aangetast. Er vallen de komende jaren naar schatting nog zeker tussen de 10 en 20.000 slachtoffers. 

Onderzoek naar levensverlengende maatregelen is in een vergevorderd stadium. Met jouw donatie kan het laatste zetje gegeven worden om de ziekte minder onverbiddelijk te maken en de vreselijke gevolgen te verzachten.

Je donatie gaat naar de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland, die slachtoffers juridisch en emotioneel ondersteunt en onderzoek naar asbestziekten mede-financiert. Voor mijn vader komt dat onderzoek te laat, maar hij heeft veel baat gehad bij de ondersteuning door deze mensen. Asbestadvocaat Bob Ruers heeft ervoor gezorgd dat er nog tijdens zijn ziekte een schulderkenning kwam van de bedrijven waar hij met asbest in aanraking is gekomen. Dat was enorm belangrijk voor hem, het gaf op zijn sterfbed een klein beetje berusting. Het heeft ook voor mijn moeder, broer en mijzelf veel betekend.

Zorg dat het nieuwe slachtoffers beter vergaat dan mijn vader en steun mijn actie door hem te delen en te doneren. De actie loopt tot 8 november, de geboortedag van mijn vader. Hij was dit jaar 76 geworden.

Rob van Well 
Roermond  Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
56 donaties
€ 2.015,00

Deze actie is gesloten.