Malawi Trinity Hospital Muona

Malawi Trinity Hospital Muona | Geld inzamelen
 
 
Draag een steentje bij aan het Trinity Hospital Muona!!

Hallo allemaal!

Wij zijn Moo Jansen, Fleur Franken, Fleur Mooren, Julia van Dam, Lotte van den Broek, Juul Bleijerveld, Michelle Mathijssen en Saskia Keijsers Wij zijn acht 3e jaars verpleegkunde studenten op het ROC-Nijmegen en Boxmeer.

Wij als groep hebben de bijzondere kans gekregen om in april 10 weken stage te mogen lopen in het Trinity Hospital in Muona, een dorpje in Malawi.

Het Trinity Hospital is een klein 220 bedden tellend ziekenhuis in het zuiden van Malawi. De dichtstbijzijnde stad (Blantyre) ligt op 4,5 uur rijden. Het verzorgingsgebied gaat over de grens met Mozambique en telt ongeveer 250.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft ongeveer 20 gediplomeerde verpleegkundigen en 5 clinical officers en soms werken er enkele buitenlandse artsen. Het ziekenhuis heeft een tekort aan geschoold personeel en een groot tekort aan alles.

Wij willen graag een steentje bijdragen voor het ziekenhuis door wat nieuwe voorzieningen aan te schaffen. Tijdens onze stage zullen wij gaan bekijken welke materialen en spullen er hoog nodig zijn en deze zullen wij dan aanschaffen. Hierbij kunt u denken aan verpleegtechnische materialen, gordijnen voor privacy, matrassen, kinderbedjes etc. Om dit te kunnen bereiken kunnen wij uw financiële bijdrage goed gebruiken. Bent u bereid ons te helpen dan kunt u uw bijdrage hier doneren.

Alle kleine beetjes zijn welkom!!!

Alvast hartstikke bedankt en wij houden jullie op de hoogte!

Liefs,

Fleur, Julia, Lotte, Juul, Michelle, Saskia, Moo en Fleur.

Lotte van den Broek
27-03-2019

Hallo allemaal!!!

Wilt u onze reis volgen? Hieronder staan de links van onze persoonlijke blogs!

Veel lees plezier!

 

Saskia Keijsers:
https://www.polarsteps.com/SaskiaKeijsers

Lotte van den Broek:
http://www.polarsteps.com/lotteinmalawi

Fleur Mooren:
https://www.polarsteps.com/FleurMooren2/1538240-stage-malawi?s=dcd6340a-f880-4e1b-b55e-e914eb3a4af5

Fleur Franken:
https://www.polarsteps.com/FleurFranken

Juul Bleijerveld:
https://www.polarsteps.com/JuulBleijerveld

Moo Jansen:
https://www.polarsteps.com/MooJansen

Michelle Mathijssen:
https://www.polarsteps.com/MichelleMathijssen

Julia van Dam:
https://www.polarsteps.com/JuliavanDam


Lotte van den Broek
24-03-2019

Hallo lieve allemaal, 

Over vier weken is het zover en hopen wij te kunnen vertrekken naar Malawi, maar zoals jullie wellicht gehoord of gelezen hebben is Malawi vorige week getroffen door de cycloon Idai..

Volgens weerdeskundigen van de Verenigde Naties draait de watersnood mogelijk uit op de grootste weer- gerelateerde ramp die ooit op het zuidelijk halfrond heeft plaatsgevonden. De komende dagen wordt er nog meer regen verwacht en zullen de problemen zich nog meer opstapelen in Malawi..

In Muona zijn toegangsbruggen verwoest en zijn er huizen kapot en zelfs compleet verdwenen. Van de landbouwteelt is niks meer over. Een aantal mannen, vrouwen en zelf kinderen zijn overleden aan de gevolgen van de cycloon. De mensen in Muona hebben meer nodig dan voorheen.

Door jullie hebben wij al een ontzettend mooi bedrag op gehaald die we ten goede brengen aan deze mensen.

 

Wilt u nog doneren?


Dan kan dat, alle kleine beetjes helpen.🍀114 donaties
€ 3.622,00
Doel: € 2.500,00
144%

Deze actie is gesloten.