Make Hairina smile again!

Make Hairina smile again! | Geld inzamelen
 
 
Hairina kampt met depressie en mist haar familie ontzettend. Help aan familiehereniging!

Beste lezer,

Wij zijn Djemi en Hairina Rijken en zijn een van oorsprong Indonesisch echtpaar. Djemi is in 2001 noodgedwongen naar Nederland gedeporteerd, doordat zijn Indonesische paspoort ongeldig was verklaard. Hij had op dat moment alleen nog een Nederlands paspoort en kon niet in Indonesië blijven. Hij heeft in Nederland een bestaan op geprobeerd te bouwen, maar Hairina moest met de kinderen alleen achterblijven in Indonesië. Na een aantal jaar hard werken kon Hairina met de kinderen in 2009 door gezinshereniging uiteindelijk ook naar Nederland komen. Djemi werkt zeer hard in Nederland om rond te komen, en werkt via een uitzendbureau bij een metaalbewerkingsbedrijf en verdient het minimumloon. Echter, doordat Hairina sinds enkele jaren kampt met een ernstige, chronische depressie en het voor haar hierdoor momenteel niet haalbaar is ook te werken, heeft het gezin het financieel zwaar en hebben zij schulden opgelopen op de vaste lasten.

De chronische depressie van Hairina is ontstaan nadat zij verteerd werd door schuldgevoelens jegens haar moeder, omdat zij niet voor haar kon zorgen toen ze ziek was in Indonesië en niet naar haar toe kon komen toen haar moeder daar in 2013 overleed. Om erger te voorkomen, bracht de familie na een financiële meevaller in 2015 een bezoek aan de familie in Indonesië. Desondanks mist Hairina haar familie nog elke dag en voelt zij zich somber en verdrietig. Daarbij zijn er recentelijk nog enkele familieleden van Hairina weggevallen, waaronder haar broer. Het is financieel onmogelijk voor Hairina om nogmaals een bezoek te brengen aan Indonesië, om afscheid van hen te kunnen nemen. Dit versterkt haar schuldgevoelens en depressie, en maakt haar gek van verdriet. Het liefst zou zij weer terugkeren naar Indonesië om bij haar familie te kunnen blijven en waar zij zich thuisvoelt, maar dat is al helemaal ondenkbaar. Ondertussen doet Djemi er alles aan om van de schulden af te komen: hij werkt fulltime en volgt in de avonduren Nederlandse les om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Help dit gezin alstublieft om het in ieder geval mogelijk te maken een bezoek te brengen aan de laatste rustplaats van dierbare familieleden, en om Hairina hier berusting in te kunnen laten vinden, zodat zij weer meer hoop en perspectief voor de toekomst heeft.

Ontzettend bedankt voor uw hulp.

Met vriendelijke groet,

De Familie RijkenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 100,00

Deze actie is gesloten.